Dolarda hareketlilik

Dolarda hareketlilik

Merkez Bankası'nın yönetiminin değişmesinin ardından başlayan yükseliş sürüyor. Dün akşam saatlerinde 8.17'e kadar gerileyen kur, TCMB'ye yapılan ikinci üst düzey atamanın ardından 8.27'e sıçradı. Bugüne de 8.26 seviyesinden güne başladı. Dolarda hareketlilik sürüyor.

Merkez Bankası'nın yönetiminin değişmesinin ardından başlayan yükseliş sürüyor. Dün akşam saatlerinde 8.17'e kadar gerileyen kur, TCMB'ye yapılan ikinci üst düzey atamanın ardından 8.27'e sıçradı. Bugüne de 8.26 seviyesinden güne başladı.

Dün akşam saatlerinde Resmi Gazete'de yayınlanan atamaya göre TCMB Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın yerine Morgan Stanley Türkiye Müdürü Mustafa Duman atandı. 

Bir süre öncesine kadar dolar kurundaki yükselişin sebebi ABD 10 yıllık tahviller idi. Ardından gelen TCMB yönetim değişimi adımları ve dün akşam Cumhurbaşkanlığı kabinesinde alınan yeniden kapanma kararlarıyla kur yönünü yeniden yukarı çevirdi. 

Bugün TMCB olağan genel kurulu gerçekleşecek. Piyasaların dikkati bugün burada olacak. 

Euro ise bugüne yüzde 1 yükselişle 9,7298 seviyesinden başladı. 

SAAT 11:02 - DOLAR 8.30'UN ÜSTÜNDE

ABD Başkanı Biden'in Nisan ayında ek bir teşvik paketi çıkaracağı beklentileriyle yeniden yükselişe geçen ABD 10 yıllık tahvillerinin etkisiyle dolar yönünü yeniden yukarı çevirdi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 93 seviyesinin üstüne çıkarken Dolar/TL kuru da yüzde 1.91 yükselişle 8.35'i aştı!.

ABD 10 yıl vadeli Hazine kağıdının getirisi bugün Ocak 2020'den bu yana gerilen en yüksek seviyeye çıktı. 10 yıl vadeli Hazine kağıdında dün yüzde 1,70 seviyelerinde olan getiri 1,776'yı gördü.

SAAT 13:51  - DOLAR 8.40'I GÖRDÜ

Saat 13:51 itibarıyla dolar kuru 8.40'ı gördü. Euro ise 9,87 bandında seyrediyor. 

Kaynak: Haber Global TV

tmcb Merkez Bankası dolar euro