Dolar ve Euro'da son durum

Dolar ve Euro'da son durum

Dolar kritik haftanın son gününe 8.40 seviyesinde başladı. Fed Başkanı Powell'in Jackson Hole'de yaptığı konuşma sonrasında dolar değer kaybediyor.

Dolar kritik haftanın son gününe 8.40 seviyesinde başladı. Bugün Fed Başkanı Powell'in Jackson Hole'de yapacağı konuşma takip edilecek. Yatırımcılar, Powell'in konuşmalarında varlık azaltımına dair işaret arayacak.

Fed Başkanı Jerome Powell'in konuşması TSİ ile saat 17'de gerçekleşecek. Powell konuşmasında Fed'in para politikası ve varlık azaltımına dair işaretler vermesi bekleniyor. 

Bugün Türkiye'de ise Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak. 

Euro ise bugüne 9,8763 seviyesinden güne başladı. Sterlin 11,5069 TL seviyesinden başladı.

 

FED BAŞKANI POWELL'IN KONUŞMASININ ARDINDAN DOLARDA GERİLEME

Fed Başkanı Powell, Jackson Hole'nin açılış konuşmasında "Tahvil alımlarını azaltmaya bu yıl başlamak uygun olabilir. Tahvil alımlarında azaltım doğrudan faiz artırım zamanlaması sinyali değil" dedi. Powell, Delta varyantının ekonomi üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceklerini ve bu varyantın veriler üzerinde etkili olduğunu gördüklerinde süreci yeniden değerlendireceklerini belirtti. Fed Başkanı Powell'ın varlık alımlarını azaltma olsa da faiz artırımı için daha yollarının olduğunu söylemesi küresel piyasalara değer kazandırdı. Dolarında diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesine neden oldu. 

Konuşmanın başladığı sıralarda 8.3940 olan Dolar/TL kuru konuşmanın ardından 8.36'ya kadar geriledi. ardından gelen alımlarla yönünü yeniden yukarı çevirerek 8.3764 seviyesine kadar çıktı.

Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi de konuşmanın ardından 93.177 seviyesinden 92.707 seviyesine kadar geriledi.

Kaynak: Haber Global TV

Dolar ve Euro'da son durum dolar ne kadar dolar kaç TL