Dolar 18.90 TL'de, Euro sakin!

Ekonomi haberleri
Dolar 18.90 TL'de, Euro sakin!

Dolar kuru Salı gününe 18.90 TL'de başlarken, euro 20.20 TL'den başladı. Depremin ekonomiye etkisi izlenmeye devam ediliyor. Suudi Arabistan, TCMB'ye 5 milyar dolarlık mevduat yatıracak.

Dolar kuru Salı gününe 18.90 TL'de başlarken, euro 20.20 TL'den başladı. Depremin ekonomiye etkisi izlenmeye devam ediliyor. Suudi Arabistan, TCMB'ye 5 milyar dolarlık mevduat yatıracak.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı ve Suudi Arabistan Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Al Khateeb ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na 5 Milyar dolarlık mevduat yatırılması konusunda anlaşma imzalandı. Konuya ilişkin haber geçtiğimiz ay yabancı ajanslara konu olmuş ancak nihai bir sonuca ulaşmamıştı. 

Türkiye'de enflasyon baz etkisiyle gerilemeye devam ediyor. Enflasyon şubat ayında beklentilerin altında aylık yüzde 3.15, yıllık ise yüzde 55,18 olarak gerçekleşti. Aylık enflasyonda en yüksek payı yüzde 7.36 ile gıda ve alkolsüz içecekler aldı. 

KKM mevduatları ise TCMB'nin politika faizi + yüzde 3 faiz'deki yüzde 3'lük sınırı kaldırmasının ardından artışa devam ediyor. KKM biriken tutar 1.5 trilyon lirayı aşarak zirvesini yeniledi.

Vatandaşların ve şirketlerin döviz mevduatları ise gerilemeye devam ediyor. Vatandaş ve şirketlerin döviz mevduatları bir haftada 4 milyar 682,40 milyon dolar düşüş gösterdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 190 milyar 520,6 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 24 Şubat ile sona eren haftada 185 milyar 838,20 milyon dolara geldi.


Depremin ekonomiye etkisi ise izlenmeye devam ediyor. TCMB'nin geçtiğimiz hafta yayınladığı PPK özetinde depremin ekonomi üzerindeki etkilerinin izlendiği belirtilirken, deprem öncesinde ekonominin canlı olduğuna işaret edildi. Deprem bölgesinde yapılan incelemeler sonucunda bölgenin sanayi üretim altyapısının büyük ölçüde korunduğu ve üretimin sürekliliğinin sağlandığı ifade edildi. Depremin yakın vadede ekonomik aktiviteyi etkilemesi beklenmekle birlikte orta vadede Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkide bulunmayacağı belirtildi.

Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altılı masanın diğer parti genel başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklar. 

Bugün gözler Fed Başkanı Jerome Powell'ın senatoda yapacağı açıklamalarda olacak. 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri