Doğuş Otomotiv CEO'su: 'Manisa kararı kesin, başka ülkelere bakılmıyor'

Doğuş Otomotiv CEO'su: 'Manisa kararı kesin, başka ülkelere bakılmıyor'

VW'nin Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv'in CEO'su Ali Bilaloğlu "VW Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile, Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Fakat, VW Yönetim Kurulu'nda Aşağı Saksonya eyaletinin veto hakkı var." dedi

Habertürk'te yer alan bir habere göre VW, Manisa kararından vazgeçmiş değil. 

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW) Türkiye yatırımı yaklaşık beş aydır beklemede. Geçtiğimiz Ekim ayında Manisa'da yaklaşık 1 milyar TL'lik şirket kuran Alman üretici, o tarihlerde Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı bahane göstererek yatırımın resmi açıklamasını ertelediğini duyurmuştu.

Doğuş Otomotiv'in CEO'su, yaptığı açıklamasında "Almanlar Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile, Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta VW CEO'su Herbert Diess'in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor" dedi.

'İKNA TURLARI SÜRECİ UZATTI'

VW'nin kararında şirketin bağlı olduğu Aşağı Saksonya eyaletinin de etkisinin bulunduğunu belirten Bilaloğlu, "VW Yönetim Kurulu'nda Aşağı Saksonya eyaleti veto hakkına sahip 2 üye ile ediliyor. Bu noktada, eyalet yöneticileri kurulda veto haklarını kullanmasınlar diye yürütülen ikna turları süreci uzatmış olabilir" ifadesini kullandı. Bilaloğlu, VW'nin Türkiye kararından vazgeçmesi halinde ise, yeni bir fabrika açmayarak mevcut tesislerinde kapasite artırımına gideceğini de sözlerine ekledi.

VW Grubu, Avrupa'daki fabrikalarında elektrikli modellere yer açmak için bu tesislerde üretilen mevcut modellerini taşıyacağı yeni bir tesis yatırımı planlıyor. Yılda 300 bin adet otomobilin üretileceği yeni fabrikada, grup bünyesindeki VW Passat, Skoda Superb, Seat Ateca ve Skoda Karoq gibi modellerin üretilmesi planlanıyor. Alman üreticinin yeni tesisi için 1.4 milyar euroyu gözden çıkardığı daha önce açıklanırken, fabrikada 5 bin kişiye de istihdam sağlanacağı ifade edilmişti.

manisa vw fabrika