Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak, yattı mı? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı başvurusu

haberler
Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak, yattı mı? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı başvurusu

Doğalgaz desteği başvurusu gelen zamların ardından en çok araştırılan konular arasında bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre başvurular, e- Devlet üzerinden yapılacak. Peki Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak, yattı mı? Doğalgaz yardımı ne kadar?

Doğalgaz desteği ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ihtiyaç sahipleri için ısınma desteği olarak doğalgaz yardımı yapılacağını belirtmişti. Bakan Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre; söz konusu ödemeler, senelik 450 Türk Lirası ile bin 150 Türk Lirası arasında 4 milyon haneye yapılacak. Bu doğrultuda doğalgaz yardımı ne zaman yatacak, yattı mı? Doğalgaz yardımı ne kadar? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na nasıl başvurulur? sorularının yanıtları da vatandaşlar tarafından merak konusu durumda. Doğalgaz desteği başvurusuna ilişkin ayrıntılara haberimizde yer verdik.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirilen doğal gaz tüketim desteğinde ödemelerin başlandığı bilgisi paylaşıldı. 18 Şubat tarihinde başlayan doğalgaz yardımı başvurusunda 230 bin haneye destek verildi. Birinci taksit olarak toplamda 80,5 milyon lira hesaplara yatırıldı.

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YATACAK?

İhtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden ve doğal gaz abonesi vatandaşlara verilen doğalgaz destek ödemesinin ilk taksiti ödemeleri başladı.

doğalgaz yardımı

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kömür yardımlarını uzun süredir yaptıklarını belirterek, doğalgaz ile ilgili de bir çalışma yaptıklarını bunun sonuncunda doğalgaz desteği vereceklerini ifade etmişti.

Bakan Yanık açıklamasında "1,8 milyar lira kömür desteği verdik. doğal gazda 4 milyon haneyi hedefliyoruz, destekten yararlanabileceklerini düşünüyoruz. Şubat'ın ikinci yarısında başvuruları alacağız ve Mart ayında destekleri vereceğiz. Yıllık 450 lira ile 1150 lira arasında yardım yapacağız... Hangi başlıkta sosyal yardım yararlanıcısı olacağını belirleyeceğiz vatandaşlarımızın. Şöyle bir algı alıştırma peşindeler, oy peşinde diye fakat biz herkese bu desteği vereceğiz. Şu anda 48 ayrı başlıkta vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Bunların her birinin standartları belli. Bunda çok iddialıyız. Bizim sosyal yardım kullanıcısı gruplarımızın kendi içinde çok farklı segmentleri var. Bir kısmı ısınma desteği, bir kısmı eğitim yardımı gibi. Biz şuanda şunu yapıyoruz. Özellikle sosyal yardım yararlanıcısı vatandaşlarımızın hangi alanda ihtiyaçları varsa bunları tespit edip, bunların değerlendirilmesini sağlıyoruz." ifadelerine yer vermişti.

Doğalgaz yardımına ilişkin yapılan açıklamaya göre; destek ödemeleri yıllık 450 Türk Lirası ile bin 150 Türk Lirası arasında 4 milyon haneye yapılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI ŞARTLARI NELERDİR?

Doğalgaz desteği başvurusu için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekranı üzerinden sosyal yardım formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

Şubat'ın ikinci yarısında başvuruları alacaklarını ve Mart ayında destek ödemelerini vereceklerini söyleyen Bakan Yanık konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Hangi başlıkta sosyal yardım yararlanıcısı olacağını belirleyeceğiz vatandaşlarımızın. Şöyle bir algı alıştırma peşindeler, oy peşinde diye fakat biz herkese bu desteği vereceğiz. Şu anda 48 ayrı başlıkta vatandaşlarımıza destek sağlıyoruz. Bunların her birinin standartları belli. Bunda çok iddialıyız. " ifadelerini kullandı.

E-DEVLET DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU EKRANI

Doğalgaz desteği başvurusu için öncelikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı E-Devlet ekranı üzerinden sosyal yardım formunun doldurulmuş olması gerekmektedir. Sosyal yardım formu doldurulmayan vatandaşların başvurusu değerlendirme dışı kalabilecektir.

E-DEVLET DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU EKRANI

Kaynak: Haber Global TV

Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz yardımı başvuru ekranı e-devlet Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı