Disney Ceo'su Bob İger görevi bırakıyor!

Disney Ceo'su Bob İger görevi bırakıyor!

Walt Disney'in CEO'su Bob İger görevi bırakıyor. Bob İger'in yerine Bob Chapek gelecek.

Walt Disney'in Ceo'su Bob İger görevinden istifa edecek ve yerini Bob Chapek'e bırakacak. Fakat Bob İger şirketteki yönetim kurulu başkanlığı görevine devam edecek ve sözleşmesi 31 aralık 2021'de sona erene kadar görevine devam edecek. 

Şirketin yaklaşık 100 yıllık tarihinde yedinci CEO olacak olan Chapek, en son Disney Parks, Experiences and Products'ın başkanlığını yapmıştı. 

2005'ten beri Ceo olan Bob İger, satın almalarla Disney'i zirveye taşımıştı. 2006'da Pixar, 2009'da Marvel ve 2012'de Star Wars markalarını satın almayla Walt Disney markasını zirveye taşıdı. Bob İger önderliğindeki Disney son olarak 71.3 milyar dolar Fox'u satın aldı.

MAAŞI ELEŞTİRİLİYORDU

Bob İger, başarılarıyla adından söz ettirse de Disney'in varisleri Bob İger'in aldığı maaşı eleştiriyordu. Abigail Disney, geçen yıl maaş ve ikramiyelerle eline toplam 66 milyon dolar geçen şirket CEO'su Bob Iger'in maaşı için 'çılgınlık' demişti. Abigail Disney, şirketin sendikayla yaptığı sözleşmeyle saatlik ücreti, asgari ücretin iki katına çıkarmasını da yetersiz bulmuş, "Bu kadar kâr elde ettiğimiz bir dönemde çalışanlara asgari ücrete yakın bir para ödemek, insanların adalet duygusunu zedeler" demişti. 

Bob Iger Walt Disney Disney Marvel Star Wars