Dev şirketin sahipleri 'miras vergisi'ni ödeyebilmek için hisse satacak

Samsung Ekonomi haberleri
Dev şirketin sahipleri 'miras vergisi'ni ödeyebilmek için hisse satacak
Fotoğraf: DepoPhotos

Samsung Group'un sahibi olan ailenin üyeleri, miras vergilerini karşılamak için Samsung iştiraklerindeki yaklaşık 2,6 trilyon won (2 milyar ABD Doları) değerinde hisseyi satmaya hazırlanıyor.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı Lee Kun-hee'nin Ekim 2020'deki ölümünden bu yana, aile üyeleri beş yıllık bir plana göre miras kalan varlıklar için taksitler halinde veraset vergisi ödüyor. Toplam veraset vergisi 12 trilyon won'a ulaştı.

Mali Denetim Servisi'ne yapılan yasal başvuruya göre, Lee'nin dul eşi Hong Ra-hee ve iki kızı, Hotel Shilla Co. CEO'su Lee Boo-jin ve Samsung Welfare Foundation'ın başkanı Lee Seo-hyun, geçtiğimiz Salı günü hisse satışını Hana Bank'a emanet eden bir anlaşma imzaladı.

"Veraset vergisi ödeme" amaçlı anlaşma uyarınca, Hana Bank'ın 30 Nisan 2024 tarihine kadar Hong'un Samsung Electronics'te sahip olduğu yüzde 0,32'lik hisseyi ve iki kızının firmada sahip olduğu toplam yüzde 0,18'lik hisseyi elden çıkarması gerekiyor.

Satışa çıkarılan Samsung Electronics hisseleri, hisse başına 69,600 won olan son piyasa kapanış fiyatı uygulandığında yaklaşık 2,08 trilyon won tutarında.

Hotel Shilla CEO'su ayrıca Samsung C&T Corp. şirketindeki yüzde 0,65, Samsung SDS Co. şirketindeki yüzde 1,95 ve Samsung Life Insurance şirketindeki yüzde 1.16 hissesini içeren hisselerinin satışını öngören ek bir anlaşma imzaladı. Hisselerin toplam değeri 499,3 milyar won.

Kaynak: Ajans Bizim