Deutsche Bank CEO'sundan "hasta adam" uyarısı

Ekonomi haberleri
Deutsche Bank CEO'sundan "hasta adam" uyarısı

Bugün Handelsblatt Banken Zirvesi'nde açılış konuşmasını yapan Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing "yapısal sorunların" ele alınmaması halinde Almanya'nın Avrupa'nın hasta adamı haline geleceğini söyledi.

Bugün Handelsblatt Banken Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında Sewing, “Biz Avrupa’nın hasta adamı değiliz. Ancak ekonomimizi geride tutan ve büyük potansiyelini geliştirmesini engelleyen yapısal zayıflıklar olduğu da bir gerçek. Bu yapısal sorunları şimdi ele almazsak Avrupa’nın hasta adamı olacağız” dedi.

Almanya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde teknik olarak resesyona girmişti. Sewing "Bu konuyu düzeltmek için en büyük görev  bankalara düşüyor" dedi.

CEO, hasta adam imajına katkı yapan unsurlar olarak yüksek enerji maliyetleri, yavaş internet bağlantıları, modası geçmiş demiryolu ağları, dijitalleşme birikimleri, kalifiye işçi eksikliği, aşırı bürokrasi ve uzun onay prosedürleri gibi diğer sorunları da sıraladı.

Geçtiğimiz aylarda The Economist dergisi "Avrupa'nın hasta adamı: Almanya" kapağıyla çıkmış ve tartışmalar yeniden alevlenmişti. 

 

Kaynak: AA

Almanya Deutsche Bank