Denizbank hisseleri resmen el değiştirdi

Denizbank Sberbank Emirates NBD Hakan Ateş Dexia
Denizbank hisseleri resmen el değiştirdi

Rus Sberbank'ın elinde bulunan Denizbank hisselerinin Emirates NBD'ye devri bugün gerçekleşti. Devrin tamamlanma haberini Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş açıkladı.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Denizbank hisselerinin resmen el değiştirdiğini açıkladı. "Sberbank, bugün itibarıyla bankamızdaki hisselerini Emirates NBD'ye devretti" diyen Hakan Ateş, "Dünya dengelerini sarsan güç ve ticaret savaşlarının yaşandığı, aynı zamanda bölgemizin son derece hassas, ekonomimizin ise zorlu dönemden geçtiği bir süreçte, bankamızın hisseleri 4. kez el değiştiriyor. Emirates NBD ile ülkelerimiz arasındaki köklü hukuku, kardeşlik bağlarını geliştirmek ve insanlarımız için çalışmak öncelikli vazifemiz olacak" ifadelerini kullandı.

Denizbank'ın hisselerinin satışı için 2018 yılının mayıs ayında Rus Sberbank ile Dubaili Emirates NBD el sıkışmış, bankanın yüzde 99.85 hissesinin satışı için 3.2 milyar dolar satış bedeli belirlenmişti.

Denizbank'ın yüzde 75 hissesi 2006 yılında Zorlu Grubu tarafından Belçikalı Dexia'ya 2.4 milyar dolar bedelle satılmış, fakat Dexia'nın iflas etmesinin ardından banka Rus Sberbank'ın çatısı altına girmişti. Sberbank'ın o dönem Denizbank'ın yüzde 99.85 hissesi için ödediği bedel toplam 3.5 milyar dolardı. 
Yine Denizbank hisselerinin halka arz edilmesi de dahil edildiğinde, böylece Denizbank hisseleri son 22 yıl içerisinde dördüncü kez el değiştirmiş oldu. 

Devir töreni sırasında konuşan Emirates NBD Başkan Yardımcısı Hesham Abdulla Al Qassim, "Türkiye, hızla büyüyen bir ekonomi. Bizim için oldukça önemli bir büyüme fırsatı sunuyor. DenizBank, faaliyetlerine ve büyümesine mevcut markası altında devam edecek" dedi.

Denizbank Sberbank