Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5.8'in üzerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5.8'in üzerinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işsizlik oranının 2.5 puanlık azalış ile yüzde 10.6 seviyesinde gerçekleştiğini belirterek, "2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme yakaladık. Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5.8'in üzerinde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı.

"BÜTÜN SEKTÖRLERDE İSTİHDAM ARTTI"

Ekonomideki gelişmeler aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat... Bu 4 başlık bizim için çok önemli. Yarıtım olursa istihdam gelir. Arkasında üretim ve ihracat gelir. Burada 2.5 puan rekor bir düşüşle 10,6'ya düştü. Artık bu iyiye doğru bir gidiş olacak. Bütün sektörlerde istihdam artışı yaşandı. Böyle bir dönemdeyiz" ifadelerini kullandı.

"SANAYİ İSTİHDAMI 6 MİLYONU AŞTI"

Erdoğan, "Hizmet sektörünün istihdamı salgın önceki seviyesine yaklaştı. Sanayi istihdamı yeniden 6 milyonu aştı. Türkiye ekonomisi bir atılım içerisine girmiştir. Muhalefet bunu yine görmeyecek. Ama biz inandığımız yolda yürüyeceğiz" diyerek hizmet sektöründeki gelişmeyi vurguladı. 

"SALGINDA EN AZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN OLDUK"

Erdoğan, koronavirüs salgınında en az etkilenen ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirterek, "Yerinde ve zamanında aldığımız tedbirlerle salgından en az etkilenen ülkeler arasında yer aldık. 2020'de yüzde 1.8, 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüme yakaladık. Yıl sonu büyüme beklentimiz yüzde 5.8'in üzerinde" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

işsizlik ekonomi Cumhurbaşkanı büyüme