Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş

Çiftçi kredisi
Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş

Çiftçiler tarafından satışı gerçekleştirilen arpa ve buğday çeşitler Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ortalama fiyatlar ile kayıt altına alınıyor. Kayıt altın alınan fiyatlara bakıldığında buğday ve arpaların geçtiğimiz hafta düşük fiyatlardan işleme alındığı görmekteyiz.

Buğday ve arpa çeşitleri olarak alınıp satılan hububat çeşitleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından son satışlarda uygulanan fiyatları ile kayıt altına alınıyor. Kayıtlara geçirilen son işlemlere bakıldığında ise buğday ve arpa fiyatlarının bu hafta düşüşte olduğu görülüyor. Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel fiyatlar satışlar için ortalama bir ücret baremi oluşmasını sağlıyor. 

BUĞDAY VE ARPA FİYATLARINDA SON DURUM

Buğday ve arpa çeşitleri için belirlenen güncel satış fiyatları son satışlarda işleme alınan fiyatlar ortalamasında seyretmeye devam ediyor. TOBB tarafından kayıt altına alınan buğday  ve arpa fiyatları farklı şehirlerde yer alan borsa ofisleri tarafıdnan aktarılıyor. Aktarılan son verilere göre ise bu hafta satış işlemlerinde beyaz arpa ve beyaz sert Anadolu buğdayı gibi hububat çeşitlerinin 1 ton başına işlem ücretinde düşüşler görülmekte. Güncel buğday ve arpa fiyatları ise şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş - Resim : 1

BEYAZ ARPA

Beyaz kabuklu arpa çeşidi olarak işlem gören beyaz arpa için gerçekleştirilen son işlem Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz arpa için belirlenen satış fiyatı 6 bin 101 Türk Lirası oldu.

YEMLİK ARPA

Yem olarak kullanılmak üzere yetiştirilen yemlik arpa için gerçekleştirilen son işlem Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik arpa için belirlenen satış fiyatı 5 bin 880 Türk Lirası oldu. 

BEYAZ SERT ANADOLU BUĞDAYI

Beyaz ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan Beyaz sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son işlem Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte beyaz sert Anadolu buğdayı için belirlenen satış fiyatı da 7 bin 983 Türk Lirası oldu. 

KIRMIZI SERT ANADOLU BUĞDAYI

Kırmızı ve sert kabuklu yerli tohum buğday çeşidi olan kırmızı sert Anadolu buğdayı için gerçekleştirilen son işlem Bandırma Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte kırmızı sert Anadolu buğdayı için belirlenen satış fiyatı da 7 bin 100 Türk Lirası oldu.

Buğday ve arpa fiyatlarında düşüş - Resim : 2

DİĞER KIRMIZI BUĞDAY

Diğer buğdaylar kategorisinde işlem gören kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan diğer kırmızı buğday için gerçekleştirilen son işlem Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte diğer kırmızı buğday için belirlenen satış fiyatı da 6 bin 460 Türk Lirası oldu.

EKMEKLİK BEYAZ YUMUŞAK BUĞDAY

Ekmeklik un yapımında kullanılan yumuşak kabuklu beyaz buğday olarak işlem gören ekmeklik beyaz yumuşak biçin gerçekleştirilen son işlem Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik beyaz yumuşak buğday için belirlenen satış fiyatı da 6 bin 856 Türk Lirası oldu.

EKMEKLİK KIRMIZI YARI SERT BUĞDAY

Ekmeklik un yapımında kullanılan yarı sert kırmızı kabuklu buğday çeşidi olan ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için gerçekleştirilen son işlem Ilgın Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte ekmeklik kırmızı yarı sert buğday için belirlenen satış fiyatı da 6 bin 207 Türk Lirası oldu.

YEMLİK BEYAZ BUĞDAY

Kümes hayvancılığında yem olarak kullanılmak üzere alınan yemlik beyaz buğday için gerçekleştirilen son işlem Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik beyaz buğday için belirlenen satış fiyatı da 6 bin 125 Türk Lirası oldu. 

YEMLİK KIRMIZI BUĞDAY

Yem olarak kullanılmak üzere alınıp satılan yemlik kırmızı buğday için gerçekleştirilen son işlem Sungurlu Ticaret Borsası tarafından kayıt altına alındı. Kayıtlara geçirilen son satış işlemi ile birlikte yemlik kırmızı buğday için belirlenen satış fiyatı da 5 bin 605 Türk Lirası oldu.

Kaynak: Diğer

buğday Arpa güncel fiyat TOBB indirim zam Düşüş Artış hububat çiftçi