Brent petrol varil fiyatı ne kadar?

benzin
Brent petrol varil fiyatı ne kadar?

Yaşanan Rusya Ukrayna çatışmaları ile Suudi Arabistan'da gerçekleşen saldırılardan sonra brent petrolün satış fiyatı merak ediliyor.

Dün 119,90 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 109,49 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.30 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,93 azalışla 108,47 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 104,81 dolardan alıcı buldu.

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR?

Brent petrolün saat 13.14 itibari ile varil fiyatı 110 dolar seviyelerinde işlem görmekte.
Fiyatlardaki yaşanan bu düşüşte, Rusya'nın Ukrayna'da 24 Şubat tarihinde başlattığı savaşın ardından tarafların iki gün sürecek olan müzakereler için İstanbul'da bir araya geleceğine yönelik gelişmeler etkili oldu.

Müzakerelerin olumlu sonuçlanması durumunda Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi yönünde beklentilerin olması ve petrol arzı endişelerinin hafiflemesi fiyatların aşağı yönlü hareketini desteklemiş durumda.

Çin'de artan Kovid-19 vakaları karşısında hükümetin kapanma tedbirini devreye almasıyla dünyanın en büyük petrol tüketicilerinden olan ülkede talebin düşeceğine yönelik endişeler de fiyatları baskılayan başka bir unsur oldu.

Kaynak: Haber Global TV

Brent petrol varil fiyatı Rusya ukrayna Çin Suudi Arabistan