Borsadaki yükseliş sürecek mi? Ekonomist Tuğberk Çitilci'den 'gram altın' ve 'halka arz' değerlendirmesi

Ekonomi haberleri Altın Gram altın Borsa İstanbul

Borsa İstanbul 8 bin bandını aştı... Tüm zamanların en yüksek rakamını ulaştı. Cumhuriyet tarihinin rekoru geldi. Peki yükseliş bundan sonrada devam edecek mi? Haber Global muhabiri Pınar Demir konuya ilişkin detayları Ekonomist Tuğberk Çitilci ile konuştu.

Merkez Bankası'nın faizi arttırmasıyla piyasalar hareketlendi. Borsa İstanbul rekor kırdı. Peki yükseliş sürer mi?  Ekonomist Tuğberk Çitilci konuya ilişkin değerlendirmelerini Haber Global muhabiri Pınar Demir'e anlattı.

BORSA İSTANBUL NEDEN YÜKSELDİ?

Borsa İstanbul'daki yükselişin nedeni olarak Çitilci, "Amerika ile kıta Avrupası'yla beraber ilişkin normalleşmesi, Rusya tarafında da dış politikadaki tercihlerin değişmesi özellikle kurumsal yatırımcıların Borsa İstanbul'u tercih etmelerinde önemli bir tetikleyici faktör oldu." değerlendirmesinde bulundu.

BORSA İSTANBUL'DAKİ YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Borsadaki yükselişin sürüp sürmeyeceğine ilişkin ise Çitilci, "Merkez Bankası'nın aldığı 7.050 baz puanlık çok faiz kararı aslında piyasaya Ortodoks yani alışık olunan politikalara dönme mesajı verdi. Ama bir sonraki adımlarda faiz şiddeti ne olacak orada bir belirsizlik yaratıyor. Ama faiz artışları devam edecek mi? Evet edecek bu işten de en fazla bankalar pozitif yönden etkilenecek. Onun için bu noktadan sonra endekste 8.000 sonrasındaki olası 10.000 potansiyeli dikkate alındığı zamanda banka ve holdingler tarafındaki bu hareket devam edebilir." tahmininde bulundu.

GRAM ALTIN VE HALKA ARZ UYARISI

Gram altına ilişkin ise "Gram altın tarafında yatırımcılar kısa sürede bir şey beklememeleri sanki daha optimal olabilir." değerlendirmesinde bulunan Çitilci, "Dolayısıyla TL tarafında sermaye durumunun yetmesine bağlı olarak ya halka arzlar ve yakutta Borsa İstanbul tarafında tercihler kullanılacak diye düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Borsa İstanbul halka arz gram altın ons altın çeyrek altın