Borsada bankacılık rüzgarı esiyor

Ekonomi haberleri Borsa İstanbul
Borsada bankacılık rüzgarı esiyor

Borsa İstanbul bugüne yüzde 0,51 yükselişle 7.667,85 puandan başladı. Ancak Bank Of America'dan gelen rapor yükselişi şiddetlendirdi

Borsa İstanbul bugüne yüzde 0,51 yükselişle 7.667,85 puandan başladı. Ancak Bank Of America'dan gelen rapor yükselişi hızlandırdı. 

Borsa İstanbul günün ilk yarısında saatler 13:16'yı gösterdiğinde yüzde 2 yükselişle 7,781 puana yükseldi. 

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksi yüzde 5,88 yükselişle 9,306 puana yükseldi. BIST30 endeksi ise yüzde 2,26 yükselişle 8,400 puana yükseldi.

Bankacılık hisseleri öncülüğünde yükselişi şiddetlendiren ise Bank Of America raporu oldu. Raporun TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yatırımcı toplantıları için ABD'ye uçmasından önce gelmesi dikkat çekti. 

Bank Of America, Türkiye'ye yönelik yatırımcı ilgisinin önemli ölçüde arttığını raporladı. Küresel yatırımcıların uzun bir sürede dikkatini Türkiye'ye vermedikleri ancak şimdi Türkiye'ye olan ilginin 'normalleşme' politikalarıyl arttığı ifade edildi. Raporda normalleşme temasına en iyi "bankalar" maruz kalacak denildi. 

Nitekim Borsa İstanbul'da bugün bankacılık hisseleri öncülüğünde yükselişini hızlandırdı. Akbank hisseleri yüzde 6,63 yükselişle 39,20 TL'den alıcı bulurken, İş Bankası hisseleri yüzde 6 yükselişle işlem görüyor.

Öte yandan yükselişi tetikleyen bir diğer şirkette Ford Otosan(Froto) oldu. Froto hissesi yüzde 4 yükselişle 775 TL'den işlem görüyor. Yükselişte HSBC'nin Froto hissesi için yukarı yönlü güncelleme yapması etkili oldu. 

Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında hacim 49,1 milyar lira oldu.