Borsa İstanbul'dan deprem açıklaması

Ekonomi haberleri
Borsa İstanbul'dan deprem açıklaması

Borsa İstanbul, fabrikaları ve üretim yerleri gece yaşanan deprem bölgesinde olan şirketlerin hisselerinin bir sonraki açıklamaya kadar durdurulduğunu açıkladı

Borsa İstanbul, fabrikaları ve depolama alanlarıyla birlikte yoğunluklu olarak deprem bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin hisselerinin işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Borsa İstanbul, şirketlerin depremden ne derece etkilendiklerine ilişkin KAP'ta bir açıklama yayınlayıncaya kadar işlemlerin başlatılmayacağını açıkladı.

Borsa İstanbul'dan KAP'a yapılan duyuru şu şekilde;

"6.02.2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle deprem bölgesinde bulunan aşağıda belirtilen ortaklık paylarına ait işlem sıralarının, şirketlerin depremden ne şekilde etkilendiklerine ilişkin KAP'ta özel durum açıklaması yapılıncaya kadar durdurulmasına karar verilmiştir.

SASA.E (Pay, vadeli işlem sözleşmeleri ve varantlar)
BOSSA.E
BLCYT.E
SANKO.E
HATEK.E
ISDMR.E
ARSAN.E
RUBNS.E"

BOSSA: ÜRETİMİMİZ DEVAM EDİYOR

Faaliyet alanı deprem bölgesinde bulunan BOSSA, KAP'a yaptığı duyuruda üretimlerinin devam ettiğini açıkladı.

BOSSA'dan yapılan açıklama şöyle;

"06.02.2023 günü sabah saatlerinde meydana gelen depremde Adana'da bulunan tesislerimizde hasar meydana gelmemiş olup, üretim sürecimiz devam etmektedir. Bu felaketten etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimizi sunar, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileriz.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

SASA'da yaptığı açıklamada üretimlerinin devam ettiğini duyurmuştu. 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

borsa borsa haberleri Borsa İstanbul