Borsa İstanbul'da 'Garanti' yükselişi

Garanti Bankası Borsa
Borsa İstanbul'da 'Garanti' yükselişi

İspanyol banka BBVA'nın Garanti Bankası'nın tamamını almak için teklif vereceği duyurusu Borsa İstanbul'u çoşturdu! Borsa İstanbul endeksi yüzde 4,13 yükseliş sergilerken Bankacılık Endeksi'nin yükselişi yüzde 9,60 oldu! Garanti Bankası ve diğer banka hisseleri tavan oldu!

İspanyol banka BBVA'nın Garanti Bankası'nın tamamını almak için teklif vereceği duyurusu Borsa İstanbul'u çoşturdu! Borsa İstanbul endeksi yüzde 4,13 yükseliş sergilerken Bankacılık Endeksi'nin yükselişi yüzde 9,60 oldu! Garanti Bankası ve diğer banka hisseleri tavan oldu!

Garanti Bankası'nın yüzde 49,85'ine sahip İspanya kökenli banka BBVA, Garanti Bankası'nın geri kalan hisselerini de almak için gönüllü pay alım teklifinde bulunmaya karar verdi.

Bu haber Borsa İstanbul'u çoşturdu! Garanti Bankası yüzde 9,92 yükselişle tavan açılırken değeri de 11.63 TL'ye yükseldi. Akbank ve İş Bankası hisseleri yüzde 4-5 yükselişlerle açılmasının ardından devam eden alımlarla birlikte yükselişlerini yüzde 9'un üstüne çıkararak tavan oldular. Bu yükselişlerle birlikte bankacılık endeksi yüzde 9,62 oranında yükseldi.

KOÇ HOLDİNG VE SABANCI HOLDİNG HİSSELERİ SIÇRAMADA

Bankacılık hisselerinin yanı sıra Koç Holding ve Sabancı Holding hisselerindeki yükselişlerde dikkat çekiyor. Koç Holding hisseleri yüzde 9,25 ile, Sabancı Holding hisseleri de yüzde 9,54 yükselişle tavana yakınlar.

GETİR'İN HİSSE ALIMI ŞOK MARKETLERE YARAMADI

Yıldız Holding'in geçtiğimiz günlerde KAP'a yaptığı açıklamada teslimat şirketi Getir'in Şok Marketler'de hisse alımı için teklifte bulunduğu belirtilmişti. Bugün Şok Market  hisseleri yüzde 4,58 aşağıda açılsa da halen yüzde 1.74 aşağıdan işlem görüyor.

 

ENVER ERKAN: OLDUKÇA POZİTİF

Ekonomist Enver Erkan, BBVA'nın Garanti Bankası'nın çoğunluğunu istemesinin oldukça pozitif olduğunu belirtti. Enver Erkan, Haberglobal.com.tr'ye yaptığı açıklamada "Oldukça pozitif. Türkiye’ye sermaye girişi olacak, onun dışında Garanti belli bir değere ulaşınca diğer bankalar ucuz kalmış olacak. Dolayısıyla onlara da talep olacak. Bunun dışında, herkes banka hisselerini 12,20'ye vermek istemeyebilir. Gönüllü satış seviyesi yüzde 15 iskontolu ve banka küresel piyasalarda banka çarpanlarına göre ucuz.
Benzer etki diğer değerlemesi veya fiyatı hesaplanan bilanço değerinin altında kalan banka ve banka dışı şirketlerde de görülebilir. Bu da ucuz ve düşük çarpanlı hisselerde hareket görebileceğimiz anlamına gelir. Tabii makro riskler her türlü piyasa hareketinde çekince olarak masada olacaktır." dedi.

 

İNTEGRAL YATIRIM ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ SEDA YALÇINKAYA ÖZER: BU ÇAĞRI BANKACILIK ENDEKSİNİ DAHA DA YUKARI GÖTÜRECEK

İntegral Yatırım Araştırma Müdürü Seda Yalçınkaya Özer, haberglobal.com.tr'ye yaptığı değerlendirmede söz konusu geri alım çağrısının tarihi bir çağrı olduğunu belirterek, bu işlemin bankacılık endeksinin yükselişinin devamını sağlayacağını belirtti. 

 

Seda Yalçınkaya Özer "Garanti Bankasının bankacılık sektöründeki öncülüğü ve halka açık piyasa değerinin büyüklüğü düşünüldüğünde sektörü içinde tarihi bir hisse geri alıma tanıklık edeceğimizi söylemek mümkün. BBVA kendisinde olmayan yüzde 50.15 hisseyi gönüllülük esas olan hisse geri alımı gerçekleşecek. Çağrı fiyatı 12.20 olacak. Söz konusu fiyat garantinin Cuma günü kapanışında yüzde 15 primli görünüyor. Garanti hissesi bu sabah tavandan eşleşti. Bu haberle birlikte bugün Garanti hissesi yükselirken beraberinde bankacılık endeksini de yukarı çekti. Yarın da yükseliş eğiliminin sürmesini beklerim. Bankacılık endeksi için oldukça önemli bir süreç olacak. Merkez Bankası'nın faiz indirimi sonrası talep gören ve uzun zamandır ucuz olan bankacılık endeksini bbva nin hisse geri alimi olumlu olarak desteklemeye devam edecektir. Bu da endeksin yukari yönlü eğilimine katkı sunacaktır." dedi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

borsa