Borsa İstanbul yeniden yükselişte

Borsa İstanbul yeniden yükselişte

Dün küresel satış dalgasıyla, açıklanacak olan koronavirüs tedbirlerinin tedirginliğiyle sert satışlara maruz kalan Borsa İstanbul bugün yönünü yeniden yukarı çevirdi. Borsa İstanbul yüzde 1.50 yükselişle yeniden 1.300 puanın üstüne çıktı!

Dün küresel satış dalgası ve açıklanacak olan koronavirüs tedbirlerinin tedirginliğiyle sert satışlara maruz kalan Borsa İstanbul bugün yönünü yeniden yukarı çevirdi. XU100 endeksi yüzde 1.50 yükselişle yeniden 1.300 puanın üstüne çıktı!

Çin PMI verisinin koronavirüs öncesi seviyelerini geçmesiyle artan küresel risk iştahından Borsa İstanbul'da payını alıyor. Dünü sert satışlarla geçiren Borsa İstanbul bugün yüzde 1.50 yükselişle yeniden 1.300 puanı aştı. Dünkü düşüşe öncelik eden bankacılık endeksi bugün yüzde 2.38 ile Borsa İstanbul'un yükselişine öncülük ediyor. Günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 12,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

Bugün piyasaların seyri açısından ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'in konuşmaları takip edilecek. Öte yandan dün akşam açıklanan koronavirüs tedbirlerinin vakaları azaltmada etkili olup olmadığı da takip edilecekler arasında bulunuyor.

SAAT 17:20 - AŞI HABERİYLE TÜRK HAVA YOLLARI VE PEGASUS SERT YÜKSELİŞTE!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık'ta 20 milyon aşının geleceğini söyledi. Koca'nın açıklamasına göre, aşılama 11 Aralık'ta sağlık çalışanları ile başlayacak. Bu haber ile Borsa İstanbul'da alımlar arttı. 

Haberle birlikte Türk Hava Yolları ve Pegasus hisseleri tavan oldu. Pegasus yüzde 9.97 yükselişle tavan oldu. Türk Hava Yolları hisseleri ise 9.90 yükselişle tavan oldu. Dünü sert satışlarla geçiren bankacılık hisseleri de aşı haberiyle sert yükselişler sergileyerek dünün kayıplarını sildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

borsa Borsa İstanbul