Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti!

Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti!

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faizleri artırmamasının ardından yaşanan satış dalgası devam ediyor. Faiz kararının açıklanacağı 22 ekim günü 1.209 olan Borsa İstanbul endeksi bugün 13:45 itibariyle 1.175 puanda.

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası'nın faizleri artırmamasının ardından yaşanan satış dalgası devam ediyor. Faiz kararının açıklanacağı 22 ekim günü 1.209 olan Borsa İstanbul endeksi bugün 13:45 itibariyle 1.175 puanda. Beklentilerin aksine artırılmayan faiz kararının ardından bankacılık endeksi de 22 ekimden bu yana 1.333 puandan yüzde 3.66 gerileyerek 1.288 puana geldi. Bankacılık endeksi ise 1.83 geriledi. Bankacılık hisselerinde İş Bankası yüzde 2.97 gerilemeyle bankacılık hisselerindeki gerilemeye öncülük ediyor. 

Bugün günün ilk yarısında gerçekleşen toplam işlem hacmi ise 10.5 milyar lira oldu. 

Borsa İstanbul'daki gerilemede sadece Merkez Bankası'nın ters köşe yapması değil. Yeniden gündeme giren koronavirüs salgını da sebepleri arasında yer alıyor. ABD'de teşvik paketine dair gelen olumsuz haberler ve yeniden kapanan şehir merkezleri. Avrupa şehir merkezlerini yeniden kapatıyor ve sokağa çıkma yasakları ilan ediyor. Avrupa borsaları sert gerilemeler yaşıyor. ABD'de yeniden sert bir şekilde yükselen koronavirüs vakalarının ardından ABD vadeli kontratları da ABD piyasalarının satışlarla açılacağını işaret ediyor. 

BORSA İSTANBUL'DA GERİLEME YÜZDE 3.5'İ AŞTI! FRANSIZ SERMAYELİ ŞİRKETLERİN HİSSELERİ TABAN OLDU

Borsa İstanbul'da satışlar derinleşti. Günün ilk yarısını 1.175 puanla tamamlayan Borsa İstanbul endeksi saat 16:07 itibariyle yüzde 3.55 gerilemeyle 1.145 puana kadar düştü. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fransız mallarını tüketmeyin açıklaması da Borsa İstanbul'da işlem gören Fransız ortaklı şirketleri vurdu. Fransız ortaklı Oyak Çimento hisselerindeki günlük düşüş yüzde 8.53'e ulaştı. Yüzde 81 fransız sermayeli Konya Çimento hisseleri ise yüzde 10 gerilemeyle taban oldu. 

Alcatel Lucent Teletaş hisselerinde ise günlük kayıp yüzde 9.97'yi gördü.

Kaynak: Haber Global TV

borsa Borsa İstanbul