Borsa İstanbul faiz kararı sonrası kararsız

Borsa İstanbul faiz kararı sonrası kararsız

Borsa İstanbul yükselişle işlem gördüğü günde Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında geriledi. Borsa İstanbul karar sonrasında yüzde 0.07 aşağıda 1.408 puanda işlem görüyor.

Borsa İstanbul yükselişle işlem gördüğü günde Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrasında geriledi. Borsa İstanbul karar sonrasında yüzde 0.07 aşağıda 1.408 puanda işlem görüyor. Toplam işlem hacmi 11,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 4,00 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,47 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok gerileyen ise yüzde 5,39 ile spor oldu.

Analistler, artan jeopolitik riskler, çip krizi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayılarındaki yükselişin küresel piyasalardaki risk iştahını etkilemesine karşın ABD'nin 10 yıllık tahvil faizlerindeki düşüş ve dolar kurunun gerilemesini 4'üncü güne taşımasının yurt içinde pay piyasalarını desteklediğini söyledi.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın tahvil alımlarının azaltılmasının, politika faizinin artırılmasından çok daha önce gerçekleşeceğine dair sözle yönlendirmesi de risk iştahını destekliyor

Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında politika faizini yüzde 19'da sabit bıraktı. Ancak faiz indirimlerine hazırlık olabilecek söylem değişikliği de var. "gerekirse ilave parasal sıkılaşma adımı atılabilir" ifadesi metinden çıkarıldı. Ekonomistler, bu adımı faiz indirimlerine hazırlık olarak yorumluyor. 

Analistler, bugün yurt dışında ise ABD'de sanayi üretimi ve perakende satışlar verilerinin izleneceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.440 puanın direnç, 1.390 ve 1.360 seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

borsa istanbul'da son durum