Borsa İstanbul'da yükseliş

Borsa İstanbul'da yükseliş

Bir süredir kâr satışları yaşayan Borsa İstanbul'da küresel risk iştahına paralel olarak yükselişler sergiliyor. Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 1.14 yükseliş sergileyerek 1.490 puana çıktı.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,14 değer kazanarak 1.490,24 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 11,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,84 yükseliş sergiledi. Banka hisselerinde yüzde 0,89 yükseliş sergileyen Garanti Bankası hissesi en çok yükseliş sergileyen hisse konumunda. 

Dolar kuru yüzde 1,65 aşağıda işlem görüyor. 

Yurt içi piyasaların takibinde bugün içerisinde Türkiye'den gelecek önemli bir veri bulunmuyor. Gözler 3 Şubat Çarşamba günü açıklanacak olan enflasyon verisinde olacak. 

Koronavirüs (Kovid-19) aşısının tedarikine ilişkin Avrupa'dan gelen olumlu haber akışı ve ABD'deki teşvik paketine yönelik beklentilerle küresel pay piyasaları pozitif bir seyir izliyor. Avrupa borsalarında da yüzde 0,75 ila yüzde 1 yükselişler gözleniyor. ABD vadeli kontratları da yükselişlerle açılacağına işaret ediyor.

Kaynak: Haber Global TV

borsa Borsa İstanbul hisse senedi