Borsa İstanbul'da kâr satışları şiddetlendi

Borsa İstanbul'da kâr satışları şiddetlendi

Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta başlayan kâr satışları bugünde devam ediyor. Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 1 gerilemeyle 1.520 puanda seyrediyor. Saat 16:38 itibariyle Borsa İstanbul endeksi satışların artmasıyla yüzde 3 düşüşte

Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta başlayan kâr satışları bugünde devam ediyor. Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 1 gerilemeyle 1.520 puanda seyrediyor. Endeksin 1.530 puanın altına gerilemesi satış dalgasını daha da şiddetlendirdi. Toplam işlem hacmi 13,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,15 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,94 ile finansal kiralama, faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 1,34 ile bilişim oldu.

Analistler, küresel piyasalarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısındaki artış, aşılama konusunda yaşanan tedarik sorunları ve salgının ekonomiye etkileri konusunda devam eden endişelerle negatif bir seyir izlendiğini ifade etti.

Bugün ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararları ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların yanı sıra ABD'de açıklanacak dayanıklı mal siparişlerinin takip edileceğini bildiren analistler, Fed'in faizleri değiştirmesinin beklenmediğini ve sözle yönlendirmede enflasyon ve istihdam vurgusuna devam edilebileceğini aktardı. 

Avrupa borsaları da aşıların tedarik sorunlarıyla artan vakaların yarattığı sorunlar nedeniyle yönünü yeniden aşağıya çevirdi. ABD vadeli kontratlarında da Dow Jones ve S&P500 endeksleri satıcılı, Microsoft'un beklentileri aşan kâr açıklamasının diğer şirketlere dair beklentilerde yarattığı iyimserlikten ötürü alıcılı işlem görüyor.

 

SAAT 16:38 - BORSA İSTANBUL'DA KÂR SATIŞLARI ŞİDDETLENDİ 

Günün ilk yarısını yüzde 1 gerilemeyle bitiren Borsa İstanbul'da öğleden sonra başlayan satışlar şiddetlendi. Borsa İstanbul saat 16:39 itibariyle yüzde 3.24 aşağıda. Bankacılık endeksi yüzde 3 gerilemeyle borsadaki satışlara öncülük ediyor. Bankalarda ise Akbank ve Garanti Bankası hisseleri yüzde 3'er gerilemelerle işlem görüyor.

Kaynak: Web Özel

borsa Borsa İstanbul