Borsa İstanbul'da hareketlilik

Borsa İstanbul'da hareketlilik

Borsa İstanbul'da açılış yüzde 6,65 düşüşle 1.427 puandan oldu. Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı 1.528 puandan kapatmıştı. Borsa İstanbul'da 2 defa devre kesici tetiklendi. Bunun üzerine Borsa İstanbul bir açıklama yayınladı.

Borsa İstanbul'da açılış yüzde 6,65 düşüşle 1.427 puandan oldu. Borsa İstanbul geçtiğimiz haftayı 1.528 puandan kapatmıştı.

Açılış öncesinde vadeli işlemlerde VİOP yüzde 3.5 aşağıda açılmıştı. 

Sert düşüşle açılışın ardından devre kesici tetiklendi ve tüm paylarda işlemler durduruldu.

Borsa İstanbul'da yapılan açıklamada "Saat 09:55 itibariyle endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve pay piyasasındaki tüm işlem sıralarında, vadeli işlem ve opsiyon piyasasındaki(VİOP) pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve borçlanma araçları piyasası(BAP), pay senedi repo piyasasında işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Pay Piyasasında sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları ve gayrimenkul sertifikalarında saat 10:20'de tek fiyat emir toplama, 10:25'de eşleştirme yapılacak, 10:30'da işlemlere kaldığı yerden sürekli işlemle sürecek. Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 10:30'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF ve yeni pay alma hakkı kuponu sıralarında işlemler 10:30'dan itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir. " denildi

 

SAAT 10:38 - DEVRE KESİCİ İKİNCİ KEZ ÇALIŞTI

Saat 10:30'da yeniden başlayan devre kesicinin ardından Borsa İstanbul'da devre kesici bir kez daha aktif oldu ve işlemler durdu. Saat 10:38'de işlemlerin yeniden durduğu Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada "işlemler geçici olarak durdurulmuştur." denildi. Borsa İstanbul'da işlemler ikinci defa saat 11:08'de başlayacak.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada "Pay Piyasasında tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 10:58:20'de tek fiyat emir toplama yapılacak ve 11:08:20'dan itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir." denildi. 

BORSA İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Borsa İstanbul 2 defa çalışan devre kesicilerinin ardından açıklama yaptı.

"Borsa İstanbul A.Ş. olarak piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen Borsamız piyasalarında gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlenmekte olup, yatırım kuruluşlarımızın ve yatırımcılarımızın mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur. Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Borsa İstanbul borsa hisse senedi