Borsa İstanbul'da dalgalı seyir sürüyor

Borsa İstanbul'da dalgalı seyir sürüyor

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 0,51 yükselişle 1.332 puanda seyrediyor. Güne 1.323 puandan başlayan endeks beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamının ardından 1.316 puana kadar geriledi. Fakat tepki alımlarıyla yeniden yükseldi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 0,51 yükselişle 1.332 puanda seyrediyor. Güne 1.323 puandan başlayan endeks beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamının ardından 1.316 puana kadar geriledi. Fakat tepki alımlarıyla yeniden 1.330 puanın üzerine çıktı. 

Tepki alımlarında Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın "Enflasyon için etkin mücadele" açıklamaları etkili oldu. Bakan Elvan, yaptığı açıklamada, kasım enflasyonunun, gıda, petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki etkilerin yansımasıyla yıllık yüzde 14,03 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini anımsatarak, "Yüksek enflasyonun vatandaşımız üzerindeki etkilerini en aza indirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Enflasyonist beklentilerin iyi yönetilmesi ve fiyat istikrarının tesisi için, para ve maliye politikası araçlarımızı eş güdüm içinde kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Saat 16:30'da açıklanan ABD işsizlik maaşı başvurularının beklentilerden düşük gelmesiyle artan küresel risk iştahına katılan Borsa İstanbul yükselişine devam ediyor. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Borsa İstanbul borsa