Borsa İstanbul'a reform nefesi

Borsa İstanbul'a reform nefesi

Son günlerde yaşanan satış dalgasının ardından Borsa İstanbul, Bakan Lütfi Elvan'ın bu sabah açıkladığı reform hazırlıklarıyla nefes alıyor. Borsa İstanbul günün ilk yarısını yüzde 0,78 yükselişle 1.494 puanda tamamladı.

Son günlerde yaşanan satış dalgasının ardından Borsa İstanbul, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın bu sabah açıkladığı reform hazırlıklarıyla nefes alıyor. Borsa İstanbul günün ilk yarısını yüzde 0,78 yükselişle 1.494 puanda tamamladı. Günün ilk yarısında toplam işlem hacmi 11,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,39, holding endeksi yüzde 0,68 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,22 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 1,33 ile tekstil deri oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan makroekonomik istikrar politikalarını ve yapısal politikaları içeren ekonomik reform çalışmalarında sona geldiklerini duyurarak, açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağını söyledi. Bakan Elvan'ın yaptığı bu açıklama Borsa İstanbul'un yüzde 1.8 yukarda başlamasını sağladı. Fakat kazanımlarını koruyamayan borsa 1.494 puana geriledi. 

Havacılık hisselerindeki ayrışma devam ediyor. Pegasus yüzde 3.62, Türk Hava Yolları ise yüzde 2 yükselişte... Bankacılık hisseleri de yüzde 1 ila yüzde 2 arasında yükselişlerle işlem görüyor. 

Kaynak: Haber Global TV

borsa istanbul'da son durum