Bodrum'a ay yıldızlı Silikon Vadisi

Bodrum'a ay yıldızlı Silikon Vadisi

Bodrum'a dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından Türk bayrağı şeklinde tasarlanan bir teknoloji üssü inşa edilecek.

Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan, İspanya ve Londra’da faaliyet gösteren AB Grup Holding, Bodrum'a teknoloji üssü kuruyor. Dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan üs, Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek. 

AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, 47 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve içerisinde her türlü sosyal tesisin bulunacağı AB Grup Holding Teknoloji Üssü için 6 ayrı üniversiteyle anlaşma yaptıklarını ve burada toplam 600 yazılımcının çalışacağını söyledi.

Bodrum'da 150 milyon dolar yatırım yaptıkları diğer yatırımlar hakkında da bilgi veren Bayrak, ‘’Madnasa Türkbükü’nde birinci etapta 16 adet malikane yer alacak. Madnasa Zirve’de ise 12 adet 750 metre kare içerisinde üzerinde helikopter iniş alanı ve akıllı ev sistemli malikaneler olacak. Hedef kitlemiz Türkiye’de yatırım yapabilecek, gelir düzeyi yüksek yabancı yatırımcılar ve alıcılar.” dedi.

Bodrum mimari