Bitcoin 60 bin doları aştı!

Bitcoin 60 bin doları aştı!

Son aylarda Elon Musk'ın yarattığı dalgadan sonra kurumsal şirketlerin de kripto para konusunda harekete geçmelerinden destek bulan Bitcoin 60 bin doları aştı! Bitcoin'in son 7 günlük yükselişi yüzde 23,53 oldu

Son aylarda Elon Musk'ın yarattığı dalgadan sonra kurumsal şirketlerin de kripto para konusunda harekete geçmelerinden destek bulan Bitcoin 60 bin doları aştı! Bitcoin son 7 günlük yükselişi yüzde 23,53 oldu. Bitcoin şu sıralarda 60.831 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin'in son 1 haftalık yükselişini sağlayan asıl trend ise Biden'in onayladığı 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi oldu. Teşvik paketi ABD vatandaşlarının çoğuna 1.400 dolarlık ödeme yapılmasını içeriyor. Bu da kripto paralara olan ilgiyi artırdı. 

Bitcoin'in dünkü yükselişi ise yüzde 7.27 oldu. Bitcoin 26 şubatta gördüğü 56 bin dolar zirvesinden 44 bin dolara kadar sert gerileme yaşasa da o sıralarda kurumsal şirketlerden gelen kripto para adımlarından destek bularak yönünü yeniden yukarı çıkardı. 

Son günlerin en popüler kripto paralardan Chiliz ise gördüğü rekor yükselişlerinin ardından satışlarla karşılaştı. Chiliz 0.869 seviyesinden 0.5968 seviyesine kadar geriledi. Ethereum son bir haftada yüzde 14.47 yükseliş sergiledi. Dünkü yükselişi ise yüzde 7.42 oldu.

Kripto para geçtiğimiz yüzde 1000 arttı. Kripto para hayranları kripto paraları piyasalardaki dalgalanmalara karşı bir sigorta olarak görüyor. Geleneksel finans yöneticileri ise bir balon olduğunu ifade ediyor. 

Kaynak: Haber Global TV

'Bitcoin etherum kripto paralar