Bitcoin 35 bin doların altına geriledi

Bitcoin 35 bin doların altına geriledi

Kripto para çılgınlığının ivme kaybetmesiyle birlikte popüler dijital para Bitcoin'in fiyatı 35 bin dolar seviyesinin altına geriledi.

Kripto para çılgınlığının ivme kaybetmesiyle birlikte popüler dijital para Bitcoin'in fiyatı 35 bin dolar seviyesinin altına geriledi. Bitcoin işlemlerinin kalabalıklaştığını düşünen profesyonel yatırımcı sayısı giderek artıyorBitcoin piyasada balon oluştuğu endişelerinin etkisiyle ivme kaybetmeye başlıyor.

Piyasa değeri en yüksek kripto para Çarşamba günkü işlemlerde yüzde 6.8 düşüşle 35 bin doların altına geriledi. Bitcoin Ocak başında tüm zamanların zirvesini gördüğünden beri volatilite yüksek ve değer kazancının aşırı olduğuna ilişkin endişeler oldukça kuvvetli.

Analistler yatırımcıların yeni alım yapmaları için kilit seviye olarak 40 bin doları işaret ediyor. Rallinin durması durumunda hızlı getiri isteyen traderların paralarını başka yere yönlendirebileceklerini ve Bitcoin'in son kazançlarının geçici olabileceğini belirtiyorlar.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Edward Moya, "Birçok kripto para traderı yakında 41,500 dolar seviyesini aşılmazsa Bitcoin'de yeni bir çöküş yaşanabileceği endişesiyle diğer kripto paralar ile çeşitlendirme yapıyor." dedi.

Ayrıca, Wall Street profesyonelleri tarafında Bitcoin'in geçen yılki yüzde 400'lük yükselişinin ardından giriş yapmanın çok tehlikeli olduğu şeklinde endişeler var.

Bank of America Corp.’un aylık anketine katılan fon yöneticileri Bitcoin'in 2017'den beri ilk kez dünyanın en kalabalık alım satım işlemi olduğunu söylemişlerdi.

 

ETHEREUM YÜZDE 10 DÜŞÜŞTE

Ethereum bugünü yüzde 10 gerilemeyle geçiriyor. Fakat son 7 günlük yükselişi yüzde 21,22. Son 24 saatteki işlem hacmi ise 46,12 milyar dolar olarak gerçekleşti. 

BloombergHT

ethereum 'Bitcoin