BİM Fas'taki iştirakinin yüzde 35'inin satışı için sözleşme imzaladı

BİM Fas'taki iştirakinin yüzde 35'inin satışı için sözleşme imzaladı

BİM Fas'ta faaliyet gösteren iştiraki BIM Stores SARLAU hisselerinin yüzde 35'inin satışı için sözleşme imzalarken, satış sonucu 455 milyon lira kâr oluşacağını duyurdu.

 BİM Fas'ta faaliyet gösteren iştiraki BIM Stores SARLAU hisselerinin yüzde 35'inin satışı için sözleşme imzalarken, satış sonucu 455 milyon lira kâr oluşacağını duyurdu.

BİM, KAP'a yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerine yatırım konusunda uzman olan İngiltere merkezli özel sermaye fonu Helios Investment Partners'ın fonlarını yönettiği Blue Investment Holding ile BIM Stores Sarlau hisselerinin yüzde 35'inin satışına ilişkin hisse alım-satım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Açıklamada, satış ile şirketin Fas Krallığı'ndaki mevcut büyüme trendinin sürdürülmesi, geliştirilmesi ve bölgede uzmanlaşmış yatırımcılar ile yerelleşmeye katkı sağlanmasının amaçlandığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Fas Krallığı rekabet otoritesi onayı da dahil olmak üzere belirli koşulların yerine getirilmesinin ardından tamamlanması beklenen satış işleminden TFRS kayıtlarına göre 455 milyon lira kâr oluşacak.

BİM, Ekim ayında yaptığı açıklamada, Fas ve Mısır'daki iştirakleri ile ilgili yerel veya uluslararası yatırımcılarla ortaklık alternatifleri de dahil olmak üzere stratejik opsiyonların araştırılması ve değerlendirilmesi kararı aldığını duyurmuştu.

BİM İcra Kurulu Üyesi Haluk Dortluoğlu satışla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Helios Investment Partners’ın azınlık hissedarımız olmasıyla Fas’ta yeni bir sayfa açıyoruz. Bu anlaşma Fas'taki büyüme trendimizi sürdürmemize, geliştirmemize ve yerelleşme sürecimize önemli katkı yapacak" dedi.

BİM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bu yıl Fas'ta 37 yeni mağaza açan BİM'in bu ülkedeki mağaza sayısı 534'e ulaştı.

Helios Investment Partners ortağı Zineb Abbad El Andaloussi ise, BİM'in lojistik yetkinliği sayesinde COVID-19 sırasında ürün tedariğini aksatmadığına ve ürünlerin %85'ini Fas'tan tedarik ettiğine işaret etti.

BİM'in toplam yurt dışı operasyonların 2019 satışlarının 2.28 milyar TL, FAVÖK’ün 137 milyon TL olduğuna işaret eden İş Yatırım ise yaptığı değerlendirmede, "Fas ve Mısır operasyonlarının büyümelerinin ve karlılıklarının BİM'in Türkiye operasyonlarının altında kalması nedeniyle bu pazarlarda güçlü bir oyuncu ile ortaklık kurulmasını şirket operasyonları için olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bu operasyonlarının payının küçük olması nedeniyle haberin hisse üzerinde önemli bir hareket yaratmasını beklemiyoruz" dedi.

BİM hisseleri saat 1407'de yüzde 0.72 artışla 69.5 liradan işlem görüyor.

Kaynak: Reuters

Fas bim