Bill Gates'den Bitcoin açıklaması

Bill Gates'den Bitcoin açıklaması

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, kripto para konusunda uyarıda bulundu. Gates "Eğer Elon Musk kadar zengin değilseniz. Bitcoin almamalısınız" dedi.

Microsoft'un kurucusu ve dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates, kripto para konusunda uyarıda bulundu. Gates "Eğer Elon Musk kadar zengin değilseniz. Bitcoin almamalısınız" dedi. Dünyanın en zengin üçüncü kişisi Bitcoinden yana olmadığını söyledi. 

Bloomberg'e konuşan Bill Gates, Tesla Motor'un Bitcoin'e yaptığı 1.5 milyar dolarlık yatırımla ilgili olarak "Elon Musk'ın fazla parası var ve çok yönlü biri. Bitcoin'in aşağı yukarı gitmesi beni endişelendirmiyor." ifadesini kullandı.

Bitcoin yatırımcılarına dikkatli olmaları gerektiğini belirten Gates, "Eğer Elon'dan daha az paranız varsa, dikkatli olmalısınız" dedi.

KRİPTO PARALARDAKİ GERİLEMELER DEVAM EDİYOR

Bitcoin bugün yüzde 1,34 gerilemeyle 49 bin 861 dolardan işlem görüyor. Bitcoin'in son 7 günlük gerilemesi ise yüzde 3.57 oldu. Ethereum bugün yüzde 3,77 gerilemeyle 1.618 dolardan işlem görüyor. Ethereum'un son 7 günlük gerilemesi ise yüzde 15,73 oldu.

Yılbaşından bugün süregelen yükseliş ABD Hazine Bakanı Janet Yellen'in kripto para karşıtı açıklamalarıyla son buldu. Kripto paralar son 2 aylık süreçte geleneksel kurumsal şirketlerin kripto paralarla ilgili harekete geçmesiyle yükseliyordu.  

Kaynak: Haber Global TV