Berber ve kuaförler yüzde 40 zamla açıldı!

koronavirüs
Berber ve kuaförler yüzde 40 zamla açıldı!

Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirler gereği geçici olarak kapatılan berber ve kuaförler belirli tedbirler almak kaydıyla bugün yeniden kapılarını açtı. Berber ve kuaförler yüzde 40 zamlı tarife üzerinden fiyat almaya başladı. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında 21 Mart'ta faaliyetlerine ara verilen kuaförlerin faaliyetleri bugün itibariyle tekrar başladı. Belirli şartlara uymak kaydıyla açılmasına izin verilen kuaförler tek kullanımlık havlu ve önlükler kullanmaya başladı. Ancak berberler yeni dönemde zamlı fiyatlarla hizmet verecek.

YÜZDE 40'A VARAN ZAM

Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu Genel Başkanı Bayram Karakaş, kuaför, berber ve güzellik salonlarının gelir kaybından dolayı yüzde 40 zam uygulanacağını söyledi.

'15-20 DAKİKALIK ARAYLA HİZMET VERİLECEK'

Antalya Berberler Odası Başkanı Yüksel Uzun da yürütülen çalışmaların detaylarını anlattı. İşletmelerde koltuklar arasında mesafe olacağını kaydeden Uzun, "3 koltuklu bir dükkanda 2 koltuk çalışacağız. 5 koltuk varsa 3 koltuk çalışacağız, Ortadaki koltuğu boş bırakacağız ve 2 metrelik mesafeler olacak. Tıraş 45 dakika sürüyorsa personel tıraş bitiminden sonra dışarıya çıkacak ve 15-20 dakika hava alacak" diye konuştu.

Berber ve kuaförler yüzde 40 zamla açıldı! - Resim : 1

Yeni uygulanacak olan fiyat listesi henüz yayınlanmadı.  Bu fiyatlara yüzde 40 oranında zam uygulanacak.

Buna göre;

Saç Kesme 35 tl

Sakal Kesme 20 tl

Saç Sakal 50 tl

'MAALESEF ÖZELLİKLE HAVLU BULMAKTA ZORLANIYORUZ'

Salgın tedbirleri kapsamında koruyucu önlük ve kullan at havlu temini başlattıklarını da vurgulayan Yüksel, şöyle devam etti:

"Maalesef özellikle havlu bulmakta zorlanıyoruz. 10 günlük stok yaptık ama sonrası için sıkıntılı bir süreç olabilir. Koruyucu önlük sorununu ise tek kullanımlık boya önlükleri ile aşacağız."

Dükkanlarda kolonya, dezenfektan kullanımının en üst seviyeye çıkacağını, tek kullanımlık havlu ve önlüğünde ekstra maliyet anlamına geldiğini vurgulayan Uzun, "Şu aşamada hizmet bedelimize en az yüzde 30 zam yapmak zorundayız. Başka şekilde esnafımızın para kazanması ve evine ekmek götürme şansı yok. Biz de bu zammı istemezdik ama çaremiz kalmadı" dedi.

Berber ve kuaförler yüzde 40 zamla açıldı! - Resim : 2

Kuaförler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tek kullanımlık havlu ve önlüklerin yanında sosyal mesafe gibi kurallara uyarak, kullanılan ürünleri her işlem sonrası sterilize ederek kullanıyor. Ayrıca dükkan hijyenine dikkat eden kuaförlerin dükkanları da belediye ekiplerinin yardımıyla ilaçlanıyor.

"HİJYEN KURALLARINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ"

Konuyla ilgili açıklama yapan Kadın Kuaförü Haydar Dede, tek kullanımlık malzemelerle ve hijyen kurallarına özen göstererek işlerine devam ettiklerini söyleyerek, "Tek kullanımlık havlumuz bulunuyor. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Aynı şekilde müşterilerimiz geldiğinde onlara maske, eldiven veriyoruz. Müşteriyi dezenfektanla karşılıyoruz. Kadın kuaförlerinde ortalama 10-15 lira arasında fiyat artışı oldu. Makaslarımızı sürekli dezenfekte ediyoruz. Bu şekilde bir sonraki müşteriye hazırlık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜRÜN MALİYETLERİ MÜŞTERİLERİMİZE DE YANSIYOR"

Erkek kuaförü Gökhan Kemaloğlu ise, randevuyla ve kapasitelerinin yarısı kadar müşteri aldıklarını söyleyerek, "Sosyal mesafe açısından birer koltuk boş bırakarak çalışıyoruz. Tıraş işleminden sonra malzemelerimizi dezenfekte ediyoruz. Tek kullanımlık havlular kullanıyoruz. Müşterilere girişte dezenfektan veriyoruz. Kesinlikle müşterilere içecek bir şey ikram etmiyoruz. Tek kullanımlık ürünleri kullandığımız için bu durum müşterilerimize de yansıyor. İşlemlere göre ücretler değişebiliyor. Fiyatlarda ortalama yüzde 30-40 artış oldu" diye konuştu.

berber kuaför koronavirüs