Beklenen haber geldi! Rusya ilk ödemeleri yaptı!

Beklenen haber geldi! Rusya ilk ödemeleri yaptı!

Rusya'nın 1917 yılındaki Bolşevik devriminden bu yana ilk defa yabancı para cinsi borçlarında alacaklılarına karşı temerrüte düşme ihtimaliyle karşı karşıya kaldığı ve ödemeleri yapamadığı haberleri vardı. Ancak beklenen haber Rusya Maliye Bakanlığı'ndan geldi: İlk kupon ödemesi yapıldı

Rusya'nın bugün ilk açılan Asya piyasalarından Tayvan'daki alacaklıları 2013'te ihraç edilen dolar cinsi tahvilin vadesi dün gelen faiz ödemesini almayı bekliyorlar.

Adının açıklanmasını istemeyen ve konu hakkında bilgi veren üç kaynak, tahvil sahiplerinin henüz ödemelerini alamadıklarını ifade ettiler.

Rusya'nın 117 milyon dolar tutarındaki faiz ödemesini dün yapması gerekiyordu. Ancak Rusya'nın faiz ödemesini yapmak için 30 gün ek süresi bulunuyor.

Rusya daha önce yaptırımlar nedeniyle 117 milyon dolar tutarındaki faiz ödemesini dolar ile yapamaması halinde ödemeyi ruble cinsinden yapabileceğini belirtmişti. Yatırımcılar ise bu durumun temerrüt anlamına geleceğini ifade etmişlerdi.

BEKLENEN HABER RUSYA MALİYE BAKANLIĞI'NDAN GELDİ

Ödemeleri yapamadığı ve temerrüde düşme olasılığı dillendirilir iken beklenen haber Rusya Maliye Bakanlığı'ndan geldi. Foreks'te yer alan habere göre Rusya Maliye Bakanlığı, 117,2 milyon euro'luk kupon ödemesini Citibank'ın Londra şubesi aracılığıyla gerçekleştirdiğini açıkladı. 

Rusya Maliye Bakanlığı, Citibank'ın Londra şubesi hesaplarınca ödemelerin kabul edilip edilmediği konusunda piyasanın bilgilendirildiğini açıkladı. 

 

 

Kaynak: AA

tahvil temerrüt ödeme