Bekara evi kiralamayan emlakçı ve ev sahibine 10'ar bin TL ceza

Ekonomi haberleri

Ev sahibi-emlakçı-kiracı üçgeninde sıkça karşılaşılan durumlardan biri "bekara ev yok" gerekçesi... Bir kiracı bu gerekçeye itiraz etti ve bekara ev verilmemesi ayrımcılık sayıldı. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu emlakçı ve ev sahibine 10'ar bin lira ceza kesti.

Haber Global muhabiri Gizem Bilen'in haberine göre, Samsun'da apartmanın ikinci katındaki daireyi kiralamak isteyen kiracı emlakçıyla irtibata geçti. İddiaya göre emlakçı kiracı adayına medeni halini sordu. Kadının bekar olduğunu söylemesi üzerine "Aile şeklinde olacaksa veririz yoksa ev sahibi vermiyor" dedi.

Kiracı adayı, yaptığının yanlış olduğunu ve ev sahibiyle görüşmek istediğini dile getirdi. Emlak danışmanı ise görüşme talebini reddederek "Biz sadece aracıyız, bekara ev vermiyoruz, ev sahibinin isteği bu yönde" şeklinde cevap verdi.

Genç kadın Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na müracaat etti. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, olayda ayrımcılık ihlalinin yaşandığına hükmetti. Emlakçı ve ev sahibine 10'ar bin lira ceza verdi.

Kararın ev arayan bütün kiracılar için emsal olacağı belirtildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

bekar kira emlakçı ev ceza