Bankalardan limitini 100 bin liranın altına indirmek isteyenlere flaş uyarı

HABER MERKEZİ
Kredi kartı
Bankalardan limitini 100 bin liranın altına indirmek isteyenlere flaş uyarı

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan 750 TL savunma sanayi katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme hazırlığı, vatandaşları harekete geçirdi. Limitini 100 bin TL'nin altına indirmek isteyenler ise bankacılık uygulamalarında bir uyarıyla karşı karşıya kalıyor.

Kredi kartı 100 bin lira üzerinde limitli olanlardan savunma sanayi katkı payı olarak 750 TL alınmasına ilişkin düzenleme hazırlığı yapılıyor. 100 bin TL üzeri limitli 125 milyon 925 bin 12 adet kart bulunuyor.

Bu haberin ardından kredi kartı limitini 100 bin TL'nin altına düşürmek isteyen vatandaşlar ise ilk olarak bankacılık uygulamasına başvuruyor. Burada ise kimi bankalar limit düşürmeye izin vermezken kimileri uyarı veriyor.

Bir bankanın müşteriye verdiği uyarıda şöyle denildi:

"Değerli müşterimiz, basında çıkan haberlerde bahsi geçen "kredi kartı limiti 100.000 TL ve üzerine olan müşterilerden Savunma Sanayi Fonu katkı payı tahsil edileceğine" ilişkin kanun teklifi, resmi olarak yasalaşmamıştır. Dolayısıyla bu haberden dolayı kart limitinizi düşürmenize gerek yoktur. Mevcut koşulları ile kartınızın kullanımına devam edebileceğinizi, herhangi bir değişiklik olması durumunda sizlere ayrıca bilgi verileceğini belirtmek isteriz."

Bankalardan limitini 100 bin liranın altına indirmek isteyenlere flaş uyarı - Resim : 1