Balıklar kadın reislerin ağlarına takılacak... Teşvik istendi, yanıt geldi

Ekonomi haberleri Yaşam Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı kadınların "vira bismillah" demesi için harekete geçti. Balıkçı kadınlara teşvik geliyor. Amaç denizlerdeki kadın sayısını arttırmak.

Baba mesleği balıkçılığı 50 yıldır yapan Necla Yazıcı, her gün teknesiyle denize açılıyor, ağını atıyor, balığını tutuyor.

Yazıcı, "ben 2 çocuğumu da tamamen kendi balıkçılık gelirimle kimseden yardım görmeden okuttum" diye konuştu.

Yazıcı, neden daha fazla kadın denizlere açılmasın diyerek Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine bir teklif sundu. 

 Yazıcı, "balıkçıya yapılan desteklerden bahsederken onlar bız de kadın balıkçılar olarak varız ama görünmüyoruz bize de teşvik istiyoruz dedim. Söz verdiler, size yüzde 20 fazlasını vereceğiz diye. 2019'dan beri sürekli hadi halen vermediniz sözünüzü tutun diye diye bugün verilmeye başlanacak." dedi.

Haber Global muhabiri Ela Sezen'in haberine göre, Yazıcı'nın kadın balıkçılar için istediği teşvik önerisi karşılık buldu. Nice Necla Yazıcılar olması için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Kadın balıkçılara pozitif ayrımcılık tandı. Buna göre ilk defa balıkçı teknesi sahibi veya ortağı olacak kadınlara yüzde 25 daha fazla destek ödemesi yapılacak.

Balıkçılık desteklemeleri için 55 ilden toplam 15 bin 239 başvuru geldi. Ancak bu başvuruların sadece 720’si kadın balıkçıydı. Şimdi amaç bu sayıyı arttırmak, kadın balıkçıları görünür kılmak.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

balık Tarım ve Orman Bakanlığı teşvik kadın