Bakanlık duyurdu: Doğal gaz ve elektrikle ilgili flaş gelişme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı
Bakanlık duyurdu: Doğal gaz ve elektrikle ilgili flaş gelişme

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacak. Doğal gazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek.

Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak'ta sona erecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlaması 29 Ocak itibariyle kaldırılarak son bulacak" denildi.

YÜZDE 20'YE DÜŞÜRÜLECEK

Doğal gazdaki kesintinin ise 31 Ocak'ta yüzde 20'ye düşürüleceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Doğalgazda uygulanan kısıntı ise 31 Ocak’tan itibaren %40’tan %20’ye düşürülecek. Sanayicilerimize bu süreçte göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden ötürü teşekkür ederiz."

BOTAŞ'TAN YENİ AÇIKLAMA

BOTAŞ'tan da İran gazına ilişkin bir açıklama geldi. 

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bilindiği gibi ülkemize Gürbulak-Ağrı giriş noktasından sağlanan doğal gaz arzının, İran tarafındaki doğal gaz iletim sisteminde meydana gelen bir arıza nedeniyle 20.01.2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacağı bildirilmişti. İran’dan ülkemize gaz arzı test amaçlı sınırlı miktarda başlamış olup BOTAŞ’ın sanayi tüketicilerine yapmış olduğu % 40 kısıntı oranı 31.01.2022 tarih ve saat 08.00 itibari ile % 20’ye düşürülmüştür. Sanayicilerimize göstermiş oldukları anlayış ve iş birliğinden dolayı teşekkür
ederiz."

Kaynak: Haber Global TV

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı son dakika sanayi elektrik doğal gaz