Bakandan Ukrayna'daki Türk gemileriyle ilgili açıklama

Ekonomi haberleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Bakan Karaismailoğlu "Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde bekleyen 22 tane gemimiz var. Ukrayna Büyükelçisi ile istişare yaptık. O gemileri oradan almamız gerekiyor. Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik" açıklamasında bulundu

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Ukrayna'da bekleyen Türk gemileriyle ilgili olarak "Ukrayna’nın Karadeniz’deki sahilinde bekleyen 22 tane gemimiz var.

Ukrayna Büyükelçisi ile istişare yaptık. O gemileri oradan almamız gerekiyor. Başlarda 200’ün üzerinde mürettebat vardı. Bunların bir kısmını tahliye ettik. Şimdi 90 tane daha mürettebat var ama onlar tahliye talebinde bulunmadılar." açıklamasını yaptı. 

Bakan Karaismailoğlu, Karadeniz'de ortaya çıkan mayınlarla ilgili olarak ise  ''Mayınlara ilişkin 2 tarafta farklı şeyler söylüyor ama o mayınların bu kadar kısa sürede İstanbul yakınlarına kadar gelmesi mümkün değil çünkü Ukrayna’daki mayınların serbest bırakılması bize  garip geliyor. O yüzden sürekli mayın tarama gemileri dolaşıyor. Tabi bu da bir endişe yaratıyor." ifadesinde bulundu.

 

 

Kaynak: DHA

ukrayna gemi Karadeniz Rusya ukrayna