Bakan Şimşek’ten emekli maaşlarına ilişkin açıklama

Mehmet Şimşek Enflasyon Emekli

En düşük emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, o çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı canlı yayında ekonomi politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşlarına ilişkin konuşan Şimşek, şunları ifade etti:

Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var.

En düşük maaş alan emeklilerimizin durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu, o çalışmaları yapıyoruz. O konuda da çok netiz. Burada önemli olan toplumun bütün kesimlerini enflasyona karşı korumamız.

 Çalışanımızın yanındayız, çalışanlarımız çok değerli. Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım.

‘ALIM GÜCÜNÜ ARTIRMANIN YOLU, ENFLASYONU DÜŞÜRMEK’

Çalışanın alım gücünü artırmanın yolu enflasyonu düşürmek.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi eminim 86 milyonun tamamı istiyor.

Kalıcı refah artışı için üretmemiz, ihracat yapmamız lazım. Krediyle, kredi kartıyla, başkasının parasıyla zenginlik olmaz. Krediyle yatırım, istihdam, üretim olur.

Kaynak: Haber Global TV

en düşük emekli maaşı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon