Bakan Şimşek: Türk Lirası hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı

Haber Merkezi
Ekonomi haberleri Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanlığı
Bakan Şimşek: Türk Lirası hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı

Arap Bankacılık Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TL hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı ifadesini kullandı

Arap Bankacılık Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TL hala biraz zayıf ancak volatilite azaldı ifadesini kullandı.

Yapısal problemleri çözdüklerini söyleyen Şimşek şöyle devam etti;

"Parasal politikalarımız istikrarlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Programımız sağlam politikalar ve yapısal reformların birleşimi sayesinde çalışıyor. Büyümeyi sürdürülebilir ve daha dengeli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Portföy tercihleri liranın lehine olacak ve reel kur lehimize dönerek dezenflasyon sürecine destek verecek.

Türk lirası hala biraz zayıf, ancak volatilite ortadan kalktı. Merkez Bankası rezervleri artmaya devam ediyor. KKM'den çıkıyoruz ve TL mevduat rezervleri artıyor. TL varlıklarla yapılan yatırımlar değer kazanmaya devam ediyor. Bütün kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ile ilgili beklentileri olumlu.

Aramızdaki siyasi ilişkiler mükemmel durumda. Bundan nasıl faydalanabiliriz, iki taraf için de en faydalı şekilde nasıl kullanabiliriz. Serbest ticaret anlaşmalarının buna tek başına bir çözüm oluşturduğunu düşünüyorum... Arap ülkeleri STA'lardan çekinmemeli" dedi.

Şimşek Türkiye ile Arap ülkeleri arasında en kolay işbirliği yapılabilecek alanların turizm, inşaat ve savunma sanayi olduğunu ifade etti.

Türkiye savunma sanayinin son yıllarda kaydettiğini ilerlemeye yürütülen geliştirme projesi sayısı ve ihracat hacmindeki artışla dikkat çeken Şimşek, "Komşu ülkelerle ortak tasarım, geliştirme ve imalat çalışmaları yürütüyoruz" derken, inşaat sektöründe Afrika, Orta Asya'da ayrıca Libya, Suriye ve Ukrayna'nın yeniden inşasında ortak rol oynayabileceklerini belirtti.