Bakan Selçuk'tan kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağı açıklaması

Bakan Selçuk'tan kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağı açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AA'nın editör masasına konuk oldu. Bakan Selçuk, kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağı ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, AA'nın editör masasına konuk oldu. Bakan Selçuk, Tamamlayıcı Emeklilik Sisteminde yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacaklarını belirtti. Selçuk, kıdem tazminatı ve işten çıkarma yasağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle

"Sosyal Koruma Kalkanı'yla yaklaşık 20,5 milyar liralık nakdi destek sağladık. 3. faz sosyal yardım desteği 1 milyon 680 bin haneye daha bu süreçte yardım ulaştırdık. Süreç devam ediyor. 3,5 milyon çalışan için 10 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneğini ulaştırmış durumdayız. (Kovid-19 sürecindeki sosyal yardımlar) Üç fazda 6 milyon haneyi geçti. Dolayısıyla 6 milyar lirayı geçmiş durumdayız. Nakdi Ücret Desteği'nde şu anda 1 milyon 358 bin rakamına ulaştık, 1 milyar 700 milyon lirayı geçmiş durumda.

"İŞTEN ÇIKARMA YASAĞINI 3 AY DAHA UZATACAĞIZ"

"(İşten çıkarmayı engelleyen düzenleme) Fesih kısıtını üç ay daha uzatacağız. 10 günlük süreçte kısa çalışma ödeneğinden 400 bin çıkış aldık. 400 bin işveren, 3 ay bitmeden kısa çalışmadan vazgeçti. 3,5 milyon çalışan için 10 milyar lirayı aşkın kısa çalışma ödeneğini ulaştırmış durumdayız."

"TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİNDE YÜZDE 1 DEVLET KATKISI KOYACAĞIZ"

"(Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi) Hedeflerimizden biri, işçimizin kazanılmış haklarının geri gitmemesi. Çalıştığımız modellerde bunu sağladık. Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız. Kıdem tazminatı düzenlemesi için yürürlük tarihini 2022 olarak hedefliyoruz. "

zehra zümrüt yardım sosyal