Bakan Nebati'den flaş Togg açıklaması

Ekonomi haberleri
Bakan Nebati'den flaş Togg açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı TRT Haber kanalındaki bir yayında Togg'un cari açıkta azalmaya neden olacağını söyledi. Togg'a kolay erişim için kamu bankalarının teşvik destekleri vereceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı TRT Haber kanalında Togg'un cari açıkta azalmaya neden olacağını söyledi. Togg alımı için kamu bankalarının teşvik destekleri vereceğini açıkladı. 

Bakan Nebati "Togg büyük bir hayalin gerçeğe vurumudur. Otomobil olarak lanse edilebilir ama bizim dönemimizde yaşayan insanlar açısından çok farklı bir anlam ortaya koyuyor. Ben 58 yaşındayım 61 yıl önce Devrim otomobili başlarken yolu kesildi. Aynı gerekçelerle yolu kesildi. Uçaklarımızın yolunu kestiler, füzelerimizin yolunu kestiler bunlar ülke içerisindeki çığırtkanlıklarla iş birliği yapılarak yapıldı.

Temeli atıldığı zaman dalga geçtiler. Aynı akşam sosyal medyada aynı çığırtkan ekip Türkiye bu otomobili üretemez diyerek sözlerini ortaya koymuş oldular. Kim bu çığırtkan ekip köprüyü yaptırmam diyenler, Marmaray’ı yaptırmam diyenler. Yani aslında bir taş üstüne bir taş koymamış vizyon sahibi olmayan ülkesini küçümseyen sürekli başkalarına gözünü diken bir küçücük azgın grup.

Biz kamuda da bu araçların kullanımıyla ilgili DMO'yla bu alanı ilişkilendirdik. Biz TOGG'u alacağız. En başta biz kullanacağız. Yeşil dönüşüm dönemindeyiz. Avrupa başta olmak üzere birçok ülke bu alana yönelecek. Bu otomobile rahat ulaşım için kamu bankalarıyla bir görüşme gerçekleştirdik. amu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, ZiraatBankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir" dedi.

"YENİ KGF YOLDA"

Yeni Kredi Garanti Fonu'nun yolda olduğunu açıklayan Bakan Nebati, yeni fon ile krediye ulaşımı kolaylaştıracaklarını söyledi. 

Bakan Nebati "Hazırlıkları süren KGF'de ilk kez fatura karşılığı işlem yapılacak. Bankalar kredi kullanırken bilançoya bakarlar, kredi dönüşü kapasitesine bakarlar, A, B, C, D olarak değerlendirirler, hazırladığımız KGF'de yüzde 75 hedefliyoruz. Krediye ulaşımda engeli olanlara kolaylık vereceğiz. Dövize, altına ihtiyacı olmayan kesimlere gitmesi engellenecek. Krediye ulaşımda zorluk yaşayanlar bilançosu kötü olanlar.  Kamu bankalarımız elini taşın altına koydu, finans kurumlarımız, katım finanslarımız ciddi bir performans ortaya koydular, her türlü özveriyi gösteriyorlar."

ENFLASYON AÇIKLAMASI

Aralık ayından itibaren enflasyonun belini kıracaklarını söyleyen Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı "Enflasyon, karar vereceğiniz anda sabah hissedeceğiniz bir şey değildir, hedefinizi korumanız, belirli bir sürenin geçmesi lazım.  Enflasyon sadece Türkiye'nin değil dünyanın problemi.  Aldığımız tedbirlerle artış hızı azaldı, Aralık itibarıyla düştüğünü göreceğiz. Önümüzdeki yıl enflasyonun düştüğü, bunun hissedilir bir şekilde topluma yansıdığı bir döneme gireceğiz." 

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ

Kripto paralarla ilgili düzenlemelerin hazırlandığını söyleyen Bakan Nebati "Kripto varlıklar ile ilgili soru işaretlerinin ortadan kaldırıldığı, tanımlamalar yapılarak aynı kavramlardan aynı ifadelerin anlaşılacağı üst yapı amaçlanıyor. Kripto para düzenlemesi bizim açımızdan bu iş bitti, son derlemeler yapılıyor." dedi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

nebati TOGG