Bakan Nebati: Vatandaşımızın alım gücünü eskisinin üzerine çıkaracağız

Ekonomi haberleri

Bakan Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Nebati, "Konut destekleriyle arzı artırıp konut sahipliğini artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Nebati, Türkiye'nin ihracatta her ay yeni rekorlar kırdığını ifade etti.

Salgın sürecinin tam sona ermesine yakınken ortaya çıkan Rusya - Ukrayna savaşının riskleri ve belirsizliği artırdığını belirten Nebati şunları söyledi;

"Öncü göstergeler bu yılın ilk çeyreğinde güçlü ve dengeli büyümeye işaret ediyor. Sanayi üretimi 2022 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,2 artış gösterdi. İhracat rakamlarımız her ayyeni rekorlara imza atıyor. İhracatta hedefimize koşarak gidiyoruz. Mart itibariyle istihdam yaklaşık 30 milyon kişiye ulaştı. Veriler büyümede ilk çeyrekte yüzde 6-7 gibi bir rakama işaret ediyor. 

Türkiye Ekonomi Modeli'ni 20 Aralık itibariyle hizmete sunduk, serbest piyasa kurallarından taviz vermeden, istikrarı kalıcı olarak sağlayarak, yatırımları teşvik edecek ve ilgili tüm kurumlarla eşgüdüm içerisinde tasarlandı. Cari açık sorunu kalıcı olarak çözmeyi hedefliyoruz. Kurdaki aşırı hareketi KKM ve destekleyici enstrümanlarla büyük oranlarda bertaraf ettik. Mücadele alanındaki kararlılığımızı çok net bir şekilde ortaya koymuş durumdayız. Yeni ekonomi modelemizin ana hedefi, yatırım, üretim ve istihdamı artırmak. Enflasyon ile mücadelemiz topyekûn bir mücadele olduğu sürece başarıya ulaşacağımıza olan inancımız tam. 

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA ÖNLEM

Fahiş fiyat, fiyat manipülasyonu ve stokçulğuça asla izin vermiyor, bunun için gereken tüm önlemleri alıyor, almaya devam ediyoruz. Arz güvenliği konusunda yeni politikaların oluşturulmasını kararlaştırdık.  Vatandaşımızın alım gücünü eskisinin üzerine çıkaracağız.

"KONUT KREDİSİNDEN SONRA FİYAT ARTIRANLARIN HEPSİ TESPİT EDİLDİ"

Bu hafta konut sektörüne yönelik üç paket ile konut arzını artırıyor, vatandaşlarımızın uygun finans yöntemi ile konuta erişimini artırıyoruz. Astronomik fiyat artışlarıyla suistimal etmeye çalışanlara asla göz yummayacağız. Konut fiyatını paket açıkladıktan sonra artıranların hepsi tek tek tespit edildi"

Kaynak: Haber Global TV

nebati Hazine ve Maliye Bakanlığı turizm