Bakan Nebati: KKM ile liradaki oynaklık azaldı

Ekonomi haberleri
Bakan Nebati: KKM ile liradaki oynaklık azaldı

MÜSİAD EXPO 2022 açılış töreninde konuşan Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat ile liradaki oynaklığın azaldığını söyledi.

MÜSİAD EXPO 2022 açılış töreninde konuşan Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat ile dövizdeki oynaklığın azaldığını ifade etti.

Bakan Nebati, enflasyon belasından da kalıcı olarak kurtulacaklarını söyledi.

Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Cari işlemler, enerji ve altın hariç değerlendirdiğinde 41,2 milyar dolar fazla vermektedir. Enerji fiyatları cari açık üzerinde etkili oluyor. Hedef cari işlemler dengesini kalıcı olarak iyileştirmek. 

Enflasyonu tek haneye düşürene kadar mücadelemiz devam edecek, bunda kararlıyız. Enflasyon belasından kalıcı olarak kurtulacağız. Fiyat artışlarının vatandaşlarımızı olumsuz bir şekilde etkilemesinden korumak hedefiyle ücret artışlarını enflasyon üzerinde gerçekleştiriyoruz. Küresel sıkıntılara rağmen tehditleri fırsata çevireceğiz. 

Türkiye Yüzyılı ile ideallerimize ulaşacağız. KKM katkısıyla liradaki oynaklık azalmıştır. AK Parti iktidarı olarak dün olduğu gibi bugün de iş dünyamızın önünü açmak gayretindeyiz. Yatırım ortamı rekabetçi teşviklerle sağlanıyor. Gerek kredilerdeki ulaşım, gerek kredilerdeki sürenin kısa olması, bunlar gelip geçici, yeni bir model, yeni bir iş anlayışı ve selektif kredi politikamız önümüzdeki süreci çok daha kolay bir şekilde geçireceğimizin yol haritasını ortaya koyuyor. Mazot ve gübre desteklerini öne çektik.

KGF hazırlığımız devam ediyor, krediler doğru yere kanalize olacak.

İhracatımız rekorlar kırmaya devam ediyor. Ülkemiz 'Startup'lar için çekim merkezi olacak. Küresel türbülanslara rağmen güçlenerek ilerliyoruz."

 

Kaynak: Haber Global TV

Nureddin Nebati hazine ve maliye bakanı KKM