Bakan Nebati: KGF desteklerinden tüm vatandaşlar yararlanacak

Nureddin Nebati Ekonomi haberleri
Bakan Nebati: KGF desteklerinden tüm vatandaşlar yararlanacak

Bakan Nebati, KGF destekleri için 14 ayrı paket hazırlandığını söyledi. Pakette konut ve EYT kredisi de olduğunu belirten Nebati “Ocak ayından itibaren KGF'deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kredi Garanti Fonu (KGF) destekleri için takvimin netleştiğini belirterek, 14 ayrı paket hazırlandığını ve gelecek hafta açıklanacağını duyurdu. Nebati "14 başlıktaki KGF paketimizi ayrıntılarıyla paylaşacağız, hazırlıklarımızı bitirdik" dedi. "Biz burada enflasyondan etkilenen alt ve orta gelirdeki vatandaşlarımızı rahatlatacak adımları atacağız" diyen Nebati, paketin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), gayrimenkul, işletme sermayesi gibi konuları kapsayacağını söyledi. Nebati, kredilerin amacına uygun kullanımının da katı biçimde izleneceğini kaydetti.

OCAKTA DEVREDE

İzmir İktisat Kongresi'nin önceki gün düzenlenen tanıtım toplantısı sonrasında soruları yanıtlayan Nebati, KGF paketini önümüzdeki hafta ilan edeceklerini belirterek, "Yılbaşından itibaren de kullanıma açmış olacağız. Ocak ayından itibaren KGF'deki bütün imkanlardan vatandaşlarımız yararlanacak" diye konuştu.

KGF paketiyle desteklenecek EYT ve gayrimenkul piyasasına ilişkin düzenlemelere ilişkin de değerlendirmede bulunan Nebati, "Özel kesimin, emekli olacakların kıdem tazminatlarının ödenmesinde finansmanını sağlamak için destek vereceğiz. Gayrimenkul piyasasında gerek gayrimenkulde gerekse arazi arz üretiminde ve inşaat yapımında hem üreticilere hem de tüketicilere yönelik ciddi bir paketin ayrıntılarını paylaşacağız. İyi bir 'mortgage' diyebiliriz. Çok özgün bir model olacak. Özellikle de orta ve alt gelirli kesimlerin çok rahat bir şekilde konuta ulaşabileceği bir çalışmamız var" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Nureddin Nebati Kredi Garanti Fonu KGF