Bakan Nebati: Faiz artırım söz konusu değil

Ekonomi haberleri Nureddin Nebati
Bakan Nebati: Faiz artırım söz konusu değil

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Habertürk kanalında katıldığı programda "KKM'yi geçici olarak getirmiştik. Hala geçici olarak görüyoruz." dedi. Bakan Nebati, faiz artırımının ise söz konusu olmadığını açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Habertürk kanalında katıldığı programda para politikasında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini söyleyerek "Faiz artırım söz konusu değil" dedi.

Bakan Nebati, KKM'yi geçici getirdiklerini ve hala geçici olarak gördüklerini söyledi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle;

"-Mersin’de Bakan olarak teşkilattan gelmemizin avantajını kullandık ve şehir de beni hızlı bir şekilde kabullendi. Güneydoğulu olmamdan kaynaklı da bu avantajı kullandık. Ak Parti açısından Mersin’de de bir değişikliği sağladığımızı görüyoruz.

-Mersin’de dengelerin Ak Parti lehine doğru iyi bir şekilde sürdüğünü görüyoruz.

-Kur korumalı mevduat 2021’in 20 Aralık’ında piyasa ile paylaşılan en önemli sac ayaklarından bir tanesiydi ve beklediğimiz faydayı gösterdi. Dövize olan talep azalırken, döviz kurlarındaki oynaklığı da ortadan kaldırdı.

-Bunu geçici olarak getirmiştik ve halen geçici olarak görüyoruz. Elinde TL olan döviz alıp yastık altına çekeceğine parasını bankaya veya katılım finansa katıldı. Bunun dövize çevrilmesi konusunda bankalar yardımcı oldu. Döviz olarak tutacağı parası bankada kaldı. Sisteme dahil olmuş oldu. Elinde döviz olanlar da Merkez Bankası kaynakları üzerinden değerlendirdi. Şu anda da 2.2 trilyon TL’yi aşmış durumda sistemdeki para.

-Kur korumalı mevduattan çıkış için yıl sonunu hedefliyorduk ancak global ekonomik durumu düşündüğünüz zaman dönüşümün kademeli olarak zamana yayılması konusunda bir irade ortaya çıkmış oldu.

- TL’ye güveni artıracak yeni enstrümanlar ortaya koyulacak.

POLİTİKA FAİZİ ARTIRILACAK MI

-Politikaların setini oluşturan Sayın Cumhurbaşkanımız seçmene bir vaatte bulunuyor. Bu da faizlerin artırılmaması yönünde. Bu politikalara uygun şekilde bir yapı ile ilerleyeceğiz. Türkiye ekonomi modeli doğrultusunda faiz artırımı ile ilgili beklenti hemen hemen sıfırlandı.

-Son 4 aydır millet ittifakındaki kurmaylara ve liderlere bir soru soruyorum. ‘Faiz artırımına gidecek misiniz?’ Biz mali politikalara uyumlu ilerliyoruz ve bizim için faiz artırımı söz konusu değil, bu çok net.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi haberleri Nureddin Nebati