Bakan Mehmet Şimşek'ten dolar cevabı

AA
Ekonomi haberleri
Bakan Mehmet Şimşek'ten dolar cevabı

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'li milletvekillerinin dolar sorusunu yanıtladı.

AK Parti'nin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti'li milletvekillerinin dolar sorusunu yanıtladı.

Nasıl Bir Ekonomi gazetesi'nden Besti Karalar'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ekonomi programını ve tasarruf tedbirlerini anlattı. Bakan Şimşek’in özellikle kur politikası konusunda dikkat çekici mesajlar verdiği öğrenildi. Üyelerin ‘dolar yükselir mi?’ sorusuna ‘bırakırsak düşer’ cevabını veren Şimşek’in, Merkez Bankası ile alım yaptıklarını, bu durumun bir süre daha devam edeceğini söylediği kaydediliyor. Bakan Şimşek’in doların uzun vadede dalgalanacağını ancak 40’a sıçramasını beklemediklerini söylediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sunum yaptı. Toplantıda Şimşek, tasarruf tedbirlerini anlattı, MKYK üyelerinin sorularını yanıtladı.

"1 SENEYE KADAR ENFLASYON DAHA DA AŞAĞI İNER"

Bakan Şimşek konuşmasında, ekonomi programını hayata geçirme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, “Enflasyonu tek haneye düşürmek en büyük hedefimiz. Şu anda tüm veriler olumlu gidiyor. Sayın cumhurbaşkanımızda programımıza tam destek veriyor. Bir seneye kadar enflasyon daha da aşağı iner, nihai hedefimiz tek haneli enflasyon, Cumhurbaşkanımız seçime rağmen programdan taviz vermedi. Yılsonu rakamları yüksek çıkabilir bu sizleri yanıltmasın. Programın etkilerini yaz döneminde, Haziran Temmuz gibi daha da çok hissedeceğiz” dediği öğrenildi.

"TASARRUF TEDBİRLERİ UYGULANACAK, HER YERİ SIKIYORUZ"

Edinilen bilgilere göre; Bakan Şimşek, MKYK toplantısında, tasarruf tedbirlerini de kapsamlı bir şekilde anlattı. Alınan tüm tedbirlerin uygulanacağını aktaran Bakan Şimşek, “Tedbirler uygulanacak. Bunun için her yeri sıkıyoruz” dediği belirtildi.