Bakan Işıkhan'dan asgari ücret için yeni mesaj

Vedat Işıkhan Asgari ücret Ekonomi haberleri
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret için yeni mesaj

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ilişkin soruyu yanıtladı.

AK Parti'nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesinde konuşan Işıkhan, "Aralık ayında toplantımızı gerçekleştireceğiz, şu an teknik çalışmaları gerçekleştiriyoruz bir rakam konuşulmadı" dedi.

Işıkhan, "Çalışanlarımızı, işçilerimizi, tüm kesimlerimizi enflasyonu ezdirmeyeceğiz. Sosyal diyalog kanallarını geliştirerek hep birlikte her iki tarafın da maksimum fayda elde edeceği şekilde uzlaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

IŞIKHAN'IN ÖNCESİ MESAJI

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ortak basın toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını söyleyerek, "Biliyorsunuz, görüşmeler Aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum" diye konuştu.

EMEKLİLERE 5 BİN TL'LİK İKRAMİYE

Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesinin takvimi ile ilgili, "Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.

Ekonomi haberleri...

Kaynak: Haber Global TV