Bakan Elvan'dan Çukurova Havalimanı açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı'nın açılışıyla ilgili olarak "2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Çukurova havalimanına ilişkin "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 2022 yılı mart ayında Allahın izniyle Çukurova Havalimanının açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.

Elvan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla katıldığı AK Parti Mersin İl Başkanlığının, Servet Tazegül Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 7. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, kendisinin kentin eski milletvekillerinden olduğunu söyledi.

Çukurova Havalimanı çalışmalarından bahseden Elvan, "Çok beklediğinizi ve sürecin uzadığını biliyorum. Artık bu işi tamamlamakta kararlıyız. Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. Yüklenici firma 2 hafta içerisinde çalışmalara başlayacak. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." dedi.

Elvan, kentte sağlık alanında da önemli yatırımlar yapıldığını vurgulayarak, 2002'de 2 bin 701 olan yatak sayısının 4 bin 993'e yükseltildiğini, başta Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere birçok hastanenin hizmete girdiğini aktardı.

Akdeniz ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına da değinen Elvan, vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek yatırımlar yapıldığını dile getirdi.

Daha önce iptal edilen Çukurova Havalimanı ihalesinde en uygun teklifi 147. turda 297,1 milyon Euro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi vermişti.

Kaynak: AA

Çukurova