Bakan duyurdu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya düşecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Abdulkadir Uraloğlu İstanbul Ankara

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "İstanbul-Ankara arasında Süper Hızlı Tren Hattı projemiz var. 80-85 dakikalık bir seyahat süresi olacak" dedi. Uraloğlu, İstanbul-Ankara arasına yeni bir otoyol yapılacağını da duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TRT Haber'de değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı. Bakanı Uraloğlu'nun açıklamalarının satır başları şöyle

İstanbul'un raylı sistem ağının genişlemesi için çalışmalar sürüyor. 24 kilometre uzunluğundaki İstanbul Havalimanı-Kayaşehir kesimini Mart 2024'ten önce hizmete açma hedefiyle çalışmalarımızı 7 gün 24 saat esasıyla sürdürüyoruz.

Halkalı'dan başlayıp İstanbul Havalimanı'na ulaşan metro hattı 31,5 kilometre uzunluğa sahip. Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosu Gayrettepe'ye uzanacak. Yaklaşık 56 kilometrelik kesimde çalışmalar sürüyor. Bakanlık olarak ihtiyaç duyulan her noktada çalışıyoruz. 

SÜPER HIZLI TREN HATTI

İmkanlar gelişiyor ve ihtiyaçlar artıyor, yeni yollar lazım. Yeni hatlar döşemek lazım, yeni hava alanları açmak lazım. İstanbul-Ankara arasında Süper Hızlı Tren Hattı projemiz var. 4 istasyon olacak muhtemelen. 80-85 dakikalık bir seyahat süresi ile neredeyse kapıdan kapıya seyahat imkanı tanımış olacağız. 344 kilometre uzunluğa ve 350 kilometre hıza sahip.

İSTANBUL-ANKARA ARASINA YENİ OTOYOL

Bu da yetmeyecek yeni bir otoyol projesi çalışıyoruz. Ankara'dan başlayıp Nallıhan Göynük Akyazı üzerinden Kuzey Marmara Otoyolu ile buluşmuş olacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan 2. pist önümüzdeki ayın 13'ünde Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılacak.

Kaynak: Haber Global TV