Bakan Dönmez: Yerli jeneratörde üretime hazırız

Ekonomi haberleri
Bakan Dönmez: Yerli jeneratörde üretime hazırız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ilk yerli ve milli jeneratörün seri üretimine geçmeye hazır olunduğunu söyledi.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

EÜAŞ yerli ve milli enerji teknolojilerinin geliştirilmesi adına önemli Ar-Ge faaliyetlerine imza atıyor. Türkiye’nin ilk yerli ve milli Jeneratör üretiminin müjdesini daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Keban’da dört ünite bitti. İnşallah hem Keban’da hem de diğer santrallerde yapacağız. Yerli ve milli jeneratör üretiminde seri üretime geçmemiz lazımdı ve artık seri üretime hazırız diyebilirim. Türbin tasarımlarımızı bitirdik, yakında ilk yerli türbin üretimine geçeceğiz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız.

Türkiye’nin yeşil enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda attığı adımlara belirli kesimlerin kör ve sağır kaldığını görüyoruz. Hatta olay bazen öyle nokta geliyor ki rüzgâr, güneş, biyokütle, jeotermal yatırımlarını durdurun diyenleri dahi gördük. Onların tek bir isteği var o da Türkiye’nin enerji bağımsızlığı ve maden bağımsızlığına sekte vurmak. Konuyu sürekli bağlamından kopararak farklı mecralara çekme gayretinde olduklarını biliyor ve görüyoruz. Yaydan çıkan okun hedefe büyük bir kararlılıkla gittiğini gördükleri için son bir çırpınmanın içerisindeler, bunun da farkındayız."

 

 

Kaynak: İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı rüzgar