Bakan Dönmez, Isparta'daki son durumu açıkladı

Bakan Dönmez, Isparta'daki son durumu açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta genelinde yaşanan elektrik kesintilerine ekiplerin müdahale ettiğini belirterek, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor." dedi.

Dönmez, Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Isparta'nın genelinde elektrik kesintileri yaşandığını anımsattı.

İlk günden bu yana ekiplerin sahada büyük mücadele verdiğini belirten Dönmez, "Dün gece itibarıyla Isparta'nın kalan 7 köyüne de elektrik verildi. Münferit kontrol ve bakım çalışmaları devam ediyor. İlk etapta Isparta'nın il ve ilçe merkezlerinin tamamını enerjilendirdik. Kırsal kesimlere ağır hava koşulları nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntı yaşadık. Buna rağmen kırsal kesimlerin büyük bir kısmına hızlı bir şekilde ulaştık ve zarar gören altyapıyı onardık." diye konuştu.

Bakan Dönmez, Isparta'da sadece bir günde yoğun kar yağışından kaynaklı 12 bin hasar meydana geldiğine dikkati çekerek, bunun 10 yıllık hasar ve arızaya eşit olduğunu vurguladı.

Isparta vatandaşlarının yaşadığı mağduriyetin farkında olduklarının altını çizen Dönmez, çözüm için gereken bütün imkanların bir araya getirildiğini söyledi.

 

ELEKTRİK DÜZENLEMESİ

Dönmez, elektrik düzenlemesiyle ilgili "Net bir şey ortaya çıkmadı, olunca açıklayacağız. Gelen taleplerin hepsini değerlendiriyoruz, STK'lardan, küçük işletmelerden talepler var. Ekibimiz çalışıyor, bitince de kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 

İLAVE GAZ

Doğalgaz kısıtına ilişkin Dönmez, "Şubat başı itibarıyla Azerbaycan bize ilave artışı sağladı. İran'dan da beklediğimiz kadar olmamakla birlikte belli oranda akış sağlandı. Bunları değerlendiren BOTAŞ sanayi kısıtını dün itibarıyla kaldırmış oldu" ifadelerini kullandı. 

 

Isparta elektrik kar